Politerno > Україна і світ > Українським високопосадовцям зробили тести на коронавірус

Українським високопосадовцям зробили тести на коронавірус

  • 9 Квітня, 2020
  • 749 Переглядів
  • 0

Після виявлення коронавірусу Covid-19 у нардепа Сергія Шахова, тести на вірус пройшли майже всі, хто знаходився на засіданні Верховної Ради і міг контактувати з хворим, в тому числі президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю “Українській правді“.

За його словами, в Офісі президента був один випадок підозри на коронавірус. Співробітниця ОП була госпіталізована в Олександрівську лікарню, проте тест дав негативний результат.

Щодо якихось заходів – хто буде працювати, якщо голова Офісу захворіє чи зами захворіють – порядок аналогічний, як і у випадку, коли зами або голова Офісу йдуть у відпустку. Є перший зам, який виконує обов’язки, у замів є свої заступники, які можуть виконувати обов’язки і т.д.“, – розповів Тимошенко.

Також заступник глави ОП повідомив, що тестування на коронавірус проходили всі співробітники Офісу президента, включно з главою ОП, його заступниками, а також самим президентом.

Це було в обов’язковому порядку, коли ще Шахов захворів, пам’ятаєте… І президенту зробили, керівнику Офісу, замам зробили. Я поясню – треба було зробити тестування, тому що це були контактні особи, які контактували з одним із найперших випадків у Києві, яким був депутат Шахов. Тому всім зробили ПЛР-тестування для того, щоб відразу зрозуміти, що робити. Якби у нас підтвердилося з кимось, то тут уже були б інші заходи безпеки щодо карантину“, – зазначив Тимошенко.

Також заступник голови ОП відповів на питання про те, що станеться, якщо коронавірус раптом буде виявлений у Володимира Зеленського: Якийсь протокол розроблений. Але ж зрозуміло, що виконуючого обов’язків нема. Ну може там спікер Верховної Ради може якось виконувати обов’язки. Але президент завжди на зв’язку, тому, я думаю, що якщо не дай Бог щось – робота відбуватиметься у телефонному режимі.

Читайте також: Позачергове засідання Верховної Ради відбудеться 13 квітня, – Разумков

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE