Politerno > Україна і світ > За тиждень кількість безробітних збільшилася на 50 тис., ми маємо намір створити 500 тис. робочих місць у травні, – Шмигаль (Відео)

За тиждень кількість безробітних збільшилася на 50 тис., ми маємо намір створити 500 тис. робочих місць у травні, – Шмигаль (Відео)

  • 10 Квітня, 2020
  • 2975 Переглядів
  • 0

Уряд має намір створити у травні 500 тисяч робочих місць.

Про це в ефірі програми “Свобода слова з Савіком Шустером” повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем’єра Кабмін “прогнозує економічний спад”.

“Уже в травні завдання стоїть створити 500 тисяч нових робочих місць, щоб Україна не опинилася на порозі ще глибшої економічної кризи”, – зазначив Шмигаль.

“Ми розуміємо, як це робити і що для цього потрібно. Є план, він оновлюється і ми до цього плану додаємо проблеми. Ми створили відповідні аналітичні центри”, – підкреслив прем’єр.

Також прем’єр-міністр України розповів, що робити тим, хто залишився без роботи, і про дії влади щодо підтримки громадян.

“У нас сьогодні понад 320 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних. За останні два тижні ця кількість зросла майже на 50 тисяч. Якщо порівняти – то до запровадження карантину в середньому реєструвалося за день близько тисячі осіб, то сьогодні 4-5 тисяч реєструються безробітними. І ми насправді запрошуємо робити це. Ми максимально спростили процедуру. Сьогодні це можливо зробити дистанційно, не приходячи до центрів зайнятості.

Ми сьогодні посилюємо (сподіваюся, що політику буде відставлена ​​в сторону) ми приймемо бюджет, який матиме фонд на боротьбу з коронавірусом і посилюватиме якраз наші фонди соціальні, щоб підтримати українців”, – додав прем’єр.

 
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE