Politerno > Україна і світ > Українці занадто дорого платять за “антикорупційний цирк” – віце-президент УСПП

Українці занадто дорого платять за “антикорупційний цирк” – віце-президент УСПП

  • 20 Квітня, 2020
  • 942 Переглядів
  • 0

За 6 років витрати держбюджету на 6 антикорупційних органів складуть 10,7 млрд грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначає віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Віктор Скаршевський.

“З 2015 року в Україні створено 6 антикорупційних органів. За 5 років на їх утримання з бюджету витрачено 7 млрд грн. На 2020 рік в бюджеті (зміненому) передбачено ще 3,7 млрд грн. Разом, за 6 років на 6 антикорупційних органів витрати держбюджету складуть 10,7 млрд грн.

“Витрати на «Антикорупцію» з 2015 року збільшилися в 20,5 разів (!): – з 178 млн грн у 2015р. до 3,7 млрд грн в 2020р.

Який же результат діяльності антикорупційних органів?

За даними Держказначейства, за 1-й квартал 2020 року до бюджету від боротьби з корупцією надійшло 14 284,45 грн (!) (чотирнадцять тисяч двісті вісімдесят гривень сорок п’ять копійок або $ 515).

Іншими словами, українські платники податків на антикорупційні органи витратили близько $ 400 млн (включаючи план на 2020 рік), а результату – “нуль”.

При цьому, ми спостерігаємо постійні скандали між антикорупційними органами, то нічні посиденьки вдома у президента (колишнього), то прослушку в акваріумі, то прослушку у вентиляційній системі, то звинувачення один одного в зраді, то внесення глави НАБУ в список корупціонерів і так далі і тому подібне.

При цьому корупції менше не стає. Якщо не більше. І ніхто з топ-корупціонерів досі не покараний.

Мені одному здається, що українські громадяни занадто дорого платять за цей антикорупційний цирк?” – підсумовує Віктор Скаршевський.

Читайте також: При владі маємо людей, які випадково, в результаті змови олігархів, потрапили на найвищий рівень – Касанжи

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE