Politerno > Україна і світ > Електорат Зеленського “перетікає” насамперед до ОПЗЖ, – журналіст

Електорат Зеленського “перетікає” насамперед до ОПЗЖ, – журналіст

  • 21 Квітня, 2020
  • 822 Переглядів
  • 0

Згідно даних Центру Разумкова напередодні президентських виборів 2019 року, електорат Зеленського, на відміну від прихильників Петра Порошенка чи Юлії Тимошенко, був дуже розколеним.

Чинний тоді президент стояв на позиціях “повістки” суверенітету – боротьба з Росією та дрейф на Захід. Прихильників лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко цікавила “повістка холодильника” – тобто соціальний патерналізм та турбота держави про малозабезпечених.

Таку думку у програмі “Політ.бюро” на 24 каналі висловив журналіст Павло Казарін.

Натомість частина виборців Зеленського хотіла державного регулювання, частина – ринкової економіки. Хтось прагнув руху до Європи, хтось – дружби з Росією та миру за будь-яку ціну, наголосив він.

“Тому рік тому я писав, що Зеленському рано чи пізно потрібно буде зробити вибір, президентом якої саме меншості він буде. Адже очікування у його електорату настільки розколені, що задовольнити всіх – в принципі неможливо”, – зазначив журналіст.

Казарін пояснює, що те, як від Зеленського відколюється якась частина електорату, видно вже зараз. Нещодавно було опубліковане велике інтерв’ю з соціологом Володимиром Паніотто,який говорив, зокрема, що виборці Зеленського насамперед переходять до ОПЗЖ. Тобто це проросійський електорат, який розчарований тим, що президент не домовився з РФ десь посередині, як обіцяв.

Журналіст додав, що впевнений: скоро ми побачимо, як будуть відколюватися й інші електоральні групи. Адже економічна криза вносить свої корективи. Очевидно, що кінця епохи бідності, який обіцяв Зеленський рік тому, у найближчому майбутньому чекати не варто.

“Я прекрасно розумію, що є така політична традиція – коли твої справи йдуть не зовсім добре, найпростіше – звинувачувати попередників. Я побоююсь, аби Зеленський не вирішив боротися з просіданням свого рейтингу шляхом посадок представників минулої влади”, – підсумував він.

Читайте також: Чи виконав Зеленський свої “стадіонні обіцянки”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE