Politerno > Україна і світ > У Британії починається випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях

У Британії починається випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях

  • 21 Квітня, 2020
  • 932 Переглядів
  • 0

У Великобританії, в Оскфордському університеті, з 23 квітня починаються випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях. 

Про це заявив міністр охорони здоров’я Метт Хенкок, пише Independent.

Він повідомив, що Оксфордській команді надали 20 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $ 24 млн) для фінансування їхніх клінічних випробувань, а ще 22,5 мільйона фунтів стерлінгів підуть на досліди Імперського коледжу в Лондоні.

Професор оксфордської вакцинології Сара Гілберт заявила, що вакцина може бути готова до застосування вже у вересні.

“Команда прискорила цей процес випробувань, працюючи з регулятором MHRA (Агентство з регулювання лікарських засобів та охорони здоров’я), вони були блискучими. В результаті я можу оголосити, що вакцина з оксфордського проекту буде випробовуватись на людях з цього четверга”, – уточнив глава МОЗ Великобританії.

Як відомо, у квітні у Великобританії запустили у масове виробництво потенційну вакцину проти коронавірусу COVID-19, яка ще не пройшла клінічні випробування. Вона вже запущена у виробництво на семи підприємствах у Великобританії, континентальній Європі, Індії та Китаї. До вересня, коли планується завершення випробувань, збираються виготовити близько мільйона доз. 

Нагадаємо, Туреччина повідомила про успішні випробування на тваринах вакцини від коронавірусу.

Як заявив член-кореспондент РАН, професор Університету Північної Кароліни Олександр Кабанов, вакцина проти коронавірусу, яка розробляється в США, з’явиться через рік-півтора.

 Читайте також: Коронавірусні святі. Як піар маскується під благодійність, а рекламні ролики про нього – під журналістику

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE