Politerno > Україна і світ > Вакцина проти коронавірусу з’явиться в США через 12-18 місяців – експерт

Вакцина проти коронавірусу з’явиться в США через 12-18 місяців – експерт

  • 1 Квітня, 2020
  • 703 Переглядів
  • 0

Вакцина проти коронавірусу, яка розробляється в США, з’явиться через рік-півтора.

Про це заявив в середу член-кореспондент РАН, професор Університету Північної Кароліни Олександр Кабанов в ефірі телеканалу “Росія-24”, повідомляє ТАСС.

“Вакцина розробляється в багатьох країнах світу, в деяких країнах розробляються кілька вакцин – це США, Ізраїль, Євросоюз, Китай і Росія. Це абсолютно необхідно, чим швидше вона прийде, тим краще, але реально вона прийде через 12-18 місяців”, – повідомив учений.

Крім того, в США створено прилад, який дозволяє за 15 хвилин робити тест на коронавірус, ці прилади вже поширюються по країні.

“Створюються найрізноманітніші типи ліків. Це, в першу чергу, противірусні хімічні сполуки, йдуть клінічні випробування. Моя лабораторія створює такі засоби доставки цих ліків, щоб вони йшли туди, куди потрібно – в легені. Досліджуються інші ліки, які не противірусні, більш широкого спектра, щоб придушити вірус. Третє – йде створення ліків на основі антитіл”, – розповів Кабанов.

Як повідомила в середу віце-прем’єр Тетяна Голікова, в Росії доклінічні випробування розроблених в науковому центрі “Вектор” вакцин проти коронавірусної інфекції пройдуть до 22 червня, а клінічні випробування на 60 добровольцях почнуться 29 червня.

Читайте також: Внаслідок епідемії коронавірусу економіка України втратить до $13 млрд – прогноз

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE