Politerno > Тернопільщина > В Монастириському районі 4 робочі АШВЛ, ще 2 планується купити, – заступник голови РДА Дронь

В Монастириському районі 4 робочі АШВЛ, ще 2 планується купити, – заступник голови РДА Дронь

  • 1 Квітня, 2020
  • 1245 Переглядів
  • 0

На Тернопільщині, у Монастириському районі, де виявлено 77 випадків коронавірусу, є 2 апарати штучної вентиляції легенів першого класу, ще 3 – меншої потужності, один з яких зламаний.

Про це в ефірі hromadske повідомив заступник голови Монастириської райдержадміністрації Павло Дронь.

“Зараз для тих хворих, які госпіталізовані, цього вистачає. Але якщо буде надходити більше хворих, то нам треба ще хоча б 2-3 апарати”, – розповів Дронь.

За даними Національної служби здоров’я України, в лікарні міста Монастириська є 5 апаратів ШВЛ.

Дронь також додав, що один із найпотужніших апаратів позичили в районній лікарні міста Заліщики. Також для Монастириської лікарні планують закупити ще 2 апарати ШВЛ. Гроші виділила районна рада, а також надали громадяни й аграрії.

За словами Дроня, зараз у районі покращилася ситуація із забезпеченням лікарні, проте досі не вистачає пробірок і шпателів для забору біологічних зразків, щоб проводити тести на коронавірус.

Станом на 9:00 1 квітня в Монастириському районі інфікованих коронавірусом 77 осіб, з яких 44 – в районному центрі, зокрема тест покзав позитивний результат у мера Андрія Старуха.

Нагадаємо, за підсумками 31 березня в області було зафіксовано ще 20 нових випадків зараження. У Тернопільській області кількість заражених коронавірусом досягла 98 осіб.

Також стало відомо, що Кабмін запроваджує в Україні більш жорсткі заходи безпеки на період карантину до 24 квітня 2020 року.

А в обласному перинатальному центрі Івано-Франківська померло вже двоє жінок, у яких підтвердили коронавірус, інфіковано чотирьох лікарів, є пацієнтки з температурою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE