Politerno > Україна і світ > Ветерани війни розкритикували обміни полоненими

Ветерани війни розкритикували обміни полоненими

  • 21 Квітня, 2020
  • 797 Переглядів
  • 0

Всі наші люди мають повернутися додому. Але розділяти комбатантів і некомбатантів необхідно. Інакше ми своїх військових не повернемо ніколи.

Про це написав у Фейсбуці екскомандир полку “Азов”, керівник Центрального штабу Національного корпусу Максим Жорін.

Він передав свою розмову з чинним командиром “Азова” Денисом Прокопенком (друг “Редис”). Прокопенко розкритикував формулу “всіх на всіх”, запропонувавши зробити градацію, і розділяти військових і цивільних.

За словами Прокопенка, Україна цього разу віддала бойовика, якого бійці полку взяли в полон 29 серпня 2019 року під час нальоту на ворожі позиції.

Якби ми знали, що цього бойовика обміняють на цивільних, які не брали участі в бойових діях – ми б не залишили його живим, як і інших“, – розповів командир. Щоб потім передати бойовика на обмін, азовці надали йому медичну допомогу в червоній зоні, а потім несли більше кілометра, ризикуючи власними життями.

Як зазначив Максим Жорін, з 20 осіб, які повернулися в останньому обміні на підконтрольну Україні територію, виявилося лише двоє військових. “А цивільних на окупованих територіях можуть заарештовувати нескінченно, щоб шантажувати Україну“, – додав Жорін.

Читайте також: Чому Україна не обмінює з окупантами окремих бійців – родичі полонених

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE