Politerno > Україна і світ > Верланов заявив на Уманського, а Гончарук назвав його і Нефьодова “антикорупціонерами”

Верланов заявив на Уманського, а Гончарук назвав його і Нефьодова “антикорупціонерами”

  • 25 Квітня, 2020
  • 935 Переглядів
  • 0

Звільнений з посади голови Податкової служби Сергій Верланов подав заяву до Офісу генпрокурора проти екс-міністра економіки Ігоря Уманського.

В ефірі “Свобода слова Савіка Шустера” Верланов заявів, що звинувачує Уманського у неправдивому повідомленні про злочин.

“Вчора мною було подано заяву до Офісу генерального прокурора по заявам Ігоря Уманського стосовно неправдивого повідомлення про злочин. Я думаю, що якраз за 6 місяців (поки працюватиме ТСК – ред.) ми поставимо у цій ситуації крапку”.

За словами Верланова, податкова виконала план вперше за 4 роки. Водночас, він подякував парламенту за організацію Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів корупції у податковій та митниці. 

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив посадових осіб органів державної влади, зокрема, Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби у корупції. 

Водночас, коли Уманський перебував на посаді, він ініціював відставки голови ДПС Сергія Верланова та голови Державної митної служби Максима Нефьодова.

Уманський пояснив, що причиною цього були, зокрема, “скручування” ПДВ, від яких, за його словами, держбюджет втрачає 5 млрд грн щомісяця.

Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

Нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос опублікував звіт, який розкриває факти організованої топ-корупції в Державній подотковій службі і який коштував посади ексміністру фінансів Ігоря Уманському.

Не дивлячись на резонанс викликаний заявами Уманського та оприлюдненими Леросом викривальними документами, на захист звільнених Верланова та Нефьодова, виступив експрем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Зокрема, у своєму Телеграм-каналі Гончарук написав, що звільнення Нефьодова, Верланова, Зелді, Шендрика, Петухова та Венцковського – це “продовження зачистки антикорупціонерів уряду”.

Згадані звільнення він назвав “черговою помилкою влади” та “поганою новиною для бізнес-клімату”. Гончарук стверджує, що попри тиск ексголовам Податкової і Митної служб вдалось “показати серйозні результати”. Які саме, експрем’єр не вказав. 

Як відомо, саме за урядування Гончарука Максима Нефьодова та Сергія Верланова і було призначено, за підсумками сумнівних конкурсів, на їхні посади. 

Нагадаємо, 24 квітня Кабмін звільнив голів Державної податкової служби Сергія Верланова та Митної служби Максима Нефьодова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE