Politerno > Україна і світ > “Слугам” на призначення Саакашвілі голосів не вистачає, ОПЗЖ проти, “Батьківщина” визначається

“Слугам” на призначення Саакашвілі голосів не вистачає, ОПЗЖ проти, “Батьківщина” визначається

  • 25 Квітня, 2020
  • 1043 Переглядів
  • 0

Призначити Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем’єра з питань реформ голосами лише нардепів зі “Слуги народу” поки неможливо, а тому тривають консультації із іншими фракціями.

Про це голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сказав в ефірі “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Виставляти у парламент (призначення Саакашвілі – ред.) треба тоді, коли ми на 100% будемо розуміти, яке співвідношення по голосах ми будемо мати у парламенті. Буде дуже погано, якщо провалимо голосування… Якщо взяти тільки “Слугу народу”, то цього не буде (призначення – ред.). Теоретично може бути, але у нас відвідуваність низька через карантин”, – зазначив нардеп.

За словами лідера фракції, дата голосування за призначення експрезидента Грузії на посаду досі не визначена. Окрім цього, також необхідно внести подання на призначення до порядку денного. Це можуть зробити нардепи, зібравши 150 підписів, чи президента, ініціювавши засідання. 

“Це ще не визначено: незрозуміло, чи це буде четвер чи інший день. По-друге, порядок денний не визначений. Жодних сигналів, хто буде ініціювати (наступне засідання Ради – ред.) немає”, – пояснив Арахамія. 

Також очільник фракції розповів, що нині тривають консультації з іншими фракціями та профільними комітетами щодо призначення Саакашвілі. 

Через те, що “слуги” самостійно не можуть підтримати призначення, Арахамія не виключає, що будуть домовленості з іншими політичними силами. 

“Тому треба чи дочекатися, коли ми зможемо мобілізувати більше людей в парламент з нашої фракції, чи домовитися на підтримку інших фракцій для того, щоб єдиним таким поривом зробити це призначення”, – сказав він.

В “Опозиційній платформі – За життя” вже заявили, що не підтримають кандидатуру експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду віцепрем’єр-міністра з питань реформ.

Зокрема, про це в ефірі “Свободи слова” заявив співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко.

“Фракція не голосуватиме, тому що ми вважаємо, що треба призначати людей місцевих, у нас 40 мільйонів населення. Ми можемо знайти людей і виставити тих, хто здатний представляти”, – зазначив Бойко.

У свою чергу лідерка “Батьківщина” Юлія Тимошенко під час ефіру не змогла дати ствердної відповіді щодо голосування її фракції за призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем’єр-міністра з питань реформ, хоча вже мала зустріч із кандидатом. 

“Ми сьогодні розмовляли із Міхеілом. Ми зустрічалися, говорили про це. Ми говорили про складність всіх процесів, які йдуть у парламенті. І я сказала про те, що як тільки його кандидатуру внесуть до парламенту, ми з ним сідаємо і обговорюємо всі наші дії”, – заявіла политік.

Юлія Тимошенко також наголосила, що людина, яка займе відповідну посаду, має мати підтримку президента і парламенту. 

 Читайте також: Пристрасті за Саакашвілі: “слуги” проти, для прокурорів він у Нідерландах, Арахамії Грузія не США

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE