Politerno > Україна і світ > Прокуратурою та нацполіцією вчинено масштабну фальсифікацію кримінального провадження – Бутусов

Прокуратурою та нацполіцією вчинено масштабну фальсифікацію кримінального провадження – Бутусов

  • 30 Квітня, 2020
  • 2703 Переглядів
  • 0

“Це клоунада і показуха – слідчі дії прокуратури і поліції проведені на базі, яка належить 3-му полку спецназу ЗСУ… Хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але це ж повна брехня… У владі взагалі відсутня якесь розуміння, що вони творять”, – з коментарів очевидців.

29 квітня 2020 року правохоронні органи відзвітували про грандіозне викриття величезного схрону військової техніки та озброєння. Ось фрагмент прес-релізу:

У результаті проведених огляду та обшуку в приміщеннях колишніх міського клубу та дитячого табору виявлено бойову машину піхоти БМП-2К, бронетранспортер БТР-70, протитанкову гармату МТ-12 “Рапіра” (100 мм), два міномети 2Б11 (120 мм), міномет “Васильок” (82 мм), протитанкову рушницю Дегтярьова (14,5 мм), дві автоматичні нарізні артилерійські гармати 2А42 (30 мм), 63 протитанкових керованих ракетних комплексів 9К111 “Фагот”, дві пускові установки для протитанкових керованих ракет та ракети до них, станковий автоматичний гранатомет АГС-17 (30 мм), ручний кулемет РПК (5,45 мм), два кулемети “Максіма” (7,62 мм), два кулемети ПКТ (7,62 мм), кулемет ДШК (12,7 мм), п’ять гранатометів РПГ-7, п’ять підствольних гранатометів, 25 автоматів АК різних калібрів і систем, три одиниці зброї невідомого зразка калібру (7,62 мм і 12,7 мм) та пістолет АПС (9 мм). Окрім цього, близько 100 тонн боєприпасів.

Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення походження зазначеного озброєння та причетних осіб. Вживаються заходи щодо забезпечення безпечного зберігання виявленого майна шляхом вивезення на польові склади Операції об’єднаних сил“.

Що ж насправді “виявили” правоохоронці?

База, показана Офісом Генпрокурора як “схрон зброї”, належала Українській добровольчої армії. Зараз закінчується її передача на баланс 3-го полку спецназу ЗСУ.

Про це пише в Facebook головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Джерело з командування 3-го полку спецпризначення ЗСУ повідомило: “Це клоунада і показуха, слідчі дії прокуратури і поліції проведено на базі, яка належить 3-му полку спецпризначення, на базі наша охорона, а дана техніка і озброєння, згідно з рішенням Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, передається на баланс ЗСУ. Генпрокуратура показала на фото обшук у селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області – це колишня база Української добровольчої армії. У лютому 2020 року вся ця база разом з усім озброєнням і технікою була офіційно передана нашому полку, спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ ми провели опис всього майна, почали процес постановки на баланс армії, проведено всю необхідну службову переписку, завірено документи. Обшук почали через два місяці, після того, як ми зайняли цей об’єкт і він перебував під контролем спецпризначення. Я так зрозумів, хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але це ж повна брехня, причому легко перевіряється“.

Голова УДА Дмитро Ярош цю інформацію Цензор.НЕТ повністю підтвердив: “Це колишня тилова база 5-го батальйону УДА, яку знають всі, і два місяці тому ми передали її 3-му полку спецпризначення, наших бійців на базі вже немає, на базі є тільки військовослужбовці ЗСУ. Журналісти можуть приїхати і переконатися, хто саме охороняє базу. Я здивований, що прокуратура і поліція, отримавши всю інформацію від військовослужбовців, від СБУ, вирішили влаштувати цей скандал. Просто дискредитують країну, що тут нібито БМП і боєприпаси невідомо кому належать . У влади взагалі відсутнє якесь розуміння, що вони творять, як я бачу, самі себе топлять“.

Читайте також: У Зеленського карантин від суспільства – Найєм

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE