Politerno > Україна і світ > Рада звернулася до світу із закликом засудити агресію РФ – ОПЗЖ голосувала проти

Рада звернулася до світу із закликом засудити агресію РФ – ОПЗЖ голосувала проти

  • 30 Квітня, 2020
  • 992 Переглядів
  • 0

Нардепи підтримали звернення до парламентів іноземних держав і парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження збройної агресії РФ проти України, незаконної анексії Криму й окупації ОРДЛО, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в’язнів.

З текстом звернення можна ознайомитись на сайті парламенту.


Читайте також:
“Пімсти смерть Великих Лицарів”: озвучено підтверджені втрати російських окупантів

“На жаль, окупація Криму – тривалий процес, і нам треба звикати до того, що щороку ми змушені будемо підводити своєрідні підсумки того, що зроблено в плані деокупації Криму подібними заявами.

Нинішня заява вже стає традиційною, але в ній є новаторські мотиви: ми не лише звертаємо увагу на вже відомі аспекти окупації Криму, такі як порушення прав людини, порушення майнових прав громадян України, ми звертаємо увагу й на те, що стосується міжнародного співтовариства: мілітаризацію Криму, військові аспекти окупації, на спроби РФ використовувати Крим для розміщення ядерної зброї, порушення правил міжнародного торговельного мореплавства..

Ми звертаємося до світу і наших громадян із своєрідним бачення того, що потрібно робити, щоб Крим повернувся в Україну”, – зазначив депутат-доповідач Богдан Яременко.

“За” проголосували 309 нардепів. Проти – висловилися 28 представників “Опозиційної платформи – За життя”. Зокрема один із керівників фракції Юрій Бойко, виступаючи з парламентської трибуни, назвав постанову “пустою”, а також назвав наївними тих, хто вважає, що світ в розпал боротьби з коронавірусом звертатиме увагу на такі звернення України.

Читайте також: COVID-19: Кремль культивує страх і придушення свободи слова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE