Politerno > Україна і світ > Держгеокадастр може очолити колишній голова цього відомства часів Ющенка

Держгеокадастр може очолити колишній голова цього відомства часів Ющенка

  • 30 Квітня, 2020
  • 1634 Переглядів
  • 0

Олега Микоаєвич Кулініча, який очолював Державний комітет України з земельних ресурсів у 2008-2009 рр., можуть призначити на посаду керівника Держгеокадастру

Про це ЕП повідомили джерела в уряді. 

Кулініч народився 21 травня 1969 року в м.Сміла Черкаської області. Працював радником міністра палива та енергетики України, заступником державного секретаря Мінпаливенерго, керівником групи радників першого віце-прем’єр-міністра України.

25 жовтня 2006 року розпорядженням Кабінету міністрів України був призначений віце-президентом Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” з юридичних питань і корпоративних ризиків.

Працював під керівництвом Андрія Деркача.

У 2007-2008 – заступником генерального директора Український державний концерн “Укратомпром”.

17 грудня 2008 року – в Державному комітеті із земельних ресурсів змінився керівник: головою став Олег Кулініч, який замінив на посаді О.Черпицького. Це призначення було проведено за наполяганням Блоку Литвина – як одна з ключових умов входження фракції Литвина в коаліцію.

Кулініч виходець з СБУ, писав свого часу “Генштабъ“. Але колишні колеги Олега Миколайовича воліли не подавати йому руки, оскільки він загруз в корупції і начисто забув про честь мундира.

Як писало видання, “був “мобілізований” в “Енергоатом” зразка кінця 2006 року”. Гучні декларації та лозунги на тлі абсолютної професійної непридатності, неохайності і непомірної жадібності набули потворних форм. В Енергоатомі Кулініч очолив процес дерибану 150 мільйонів гривень, виділених на оплату кредиторської заборгованості. При цьому погашалися абсолютно будь-які борги, в тому числі, на які було оголошено мораторій (заборона). Були сплачені сумнівні борги 1996-2001 років (так званий «бартерний» період), стягнути які кредиторам було вже нереально. У матеріалах перевірок СБУ є показання, що «відкати» за цими боргами становили до 70%.

За повідомленням видання «Економічні вісті», Кулініча вважають близьким до родини Деркачів (екс-глава Енергоатому Андрій Деркач-син і екс-глава СБУ Леонід Деркач-батько), так як Кулініч працював в СБУ під час головування Леоніда Деркача і дослужився при ньому до високих постів.

Нагадаємо, 14 листопада минулого року народні депутати у першому читанні проголосувавли за повернення в управління місцевим громадам державні землі за межами населених пунктів, а також запустили ліквідацію Держгеокадастру.

27 листопада Держгеокадастр очолив Денис Башлик. Кабінет міністрів доручив йому провести перевірку у відомстві протягом місяця.

У грудні керівників та їхніх заступників головних управлінь Держгеокадастру в областях та Києві відсторонили від виконання посадових обов’язків для проведення комплексної перевірки органу.

Як стало відомо у січні цього року, Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру 23 грудня за результатами тендеру замовила Toyota Camry у найдорожчій комплектації за 899 тисяч гривень.

У грудні, після запуску інтерактивної супутникової карти було виявлено, що площа полів на незареєстрованих землях сягає 4,3 мільйона гектарів, тобто площа аграрних ділянок більша, ніж зазначено у кадастр.

У лютому Кабінет міністрів надав офіційний статус даних кадастрової та інформаційних систем, розміщених на картографічній основі Державного земельного кадастру.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE