Politerno > Україна і світ > Зеленському передали на підпис нові санкції проти ВКонтакте і Ко

Зеленському передали на підпис нові санкції проти ВКонтакте і Ко

  • 13 Травня, 2020
  • 891 Переглядів
  • 0

Рада національної безпеки та оборони надіслала до Офісу президента проєкт указу про застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів.

Відповідну заяву секретаря РНБО Олексія Данілова цитує офіційна сторінка відомства у Facebook.

“Члени Ради національної безпеки і оборони України розглянули в установленому порядку пропозиції суб’єктів внесення, які визначені статтею 5 Закону України “Про санкції”, щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій).

За результатами розгляду більшістю членів РНБО України  рішення щодо застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) ухвалено”, – йдеться у повідомленні.

Цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема “Mail.ru”, “ВКонтакте”, “Одноклассники” та інших.

Зазначається, що з метою введення в дію ухваленого рішення відповідний проєкт указу президента України передано до Офісу президента.

В пресслужбі апарату РНБО виданню “Українська правда” уточнили, що рішення щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій) ухвалювалось шляхом письмового опитування членів РНБО України, що передбачено регламентом підготовки засідання РНБО України.

Пакет документів засідання РНБО був офіційно надісланий всім членам Радбезу 7 травня 2020 року.

Нагадаємо, у травні 2017 року Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення РНБО, яке в тому числі, передбачало блокування соціальних мереж “ВКонтакте” і “Однокласники”.

Згодом Петро Порошенко відмовився скасувати свій указ про блокування в Україні російської соціальної мережі “ВКонтакте”.

Державний департамент США розкритикував заборону в Україні російських сайтів, зокрема ВКонтакте, Яндекс та Однокласники.

Після заборони ВКонтакте у 2017 році 1,5 млн українських користувачів перейшли в Facebook.

Читайте також: Турчинов назвав різницю між Facebook і ВКонтакте щодо України (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE