Politerno > Україна і світ > Турчинов назвав різницю між Facebook і ВКонтакте щодо України (Відео)

Турчинов назвав різницю між Facebook і ВКонтакте щодо України (Відео)

  • 17 Травня, 2017
  • 1817 Переглядів
  • 0

Розумієте, у чому нюанс: припустимо, є фейкова сторінка, яка пропагує сепаратизм, насилля і війну. Коли така сторінка з’являється у Facebook чи Twitter, українська спецслужба звертається щодо небезпечного змісту сторінки, і адміністрація соцмережі зразу її вилучає.

Про це на телеканалі ZIK заявив Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки та оборони, коментуючи запровадження нових санкцій щодо РФ, зокрема проти російських соцмереж.

На противагу західним соцмережам, ФСБ в російських Одноклассники і ВКонтакте не закривають сепаратистські сторінки. “А навпаки – цей сигнал посилюють. Ось у чому проблема.

Тому Фейсбук працює за прозорими і зрозумілими правилами, хоч і там російські спецслужби викидають провокативну, фейкову інформацію – але з цим мусимо боротися”, – зазначив Турчинов.

Також секретар РНБО зізнався, що до введення санкцій проти російських соцмереж закликала СБУ за наслідком моніторингу соцмереж тамтешніми фахівцями кібербезпеки.

Олександр Турчинов наголосив, що російські спецслужби використовують ВКонтакте і Одноклассники не тільки для аналізу приватної інформації українців. “Але й як інструмент агресії – і це не тільки пропаганда, але й вербування та дезінформація”, – додав секретар РНБО.

Читайте також: Заборона ВКонтакте і Однокласніков – маячня сивої кобили і гол у свої ж ворота

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE