Politerno > Тернопільщина > На Тернопільщині прихильники УПЦ КП порвали рясу попу Московського патріархату

На Тернопільщині прихильники УПЦ КП порвали рясу попу Московського патріархату

  • 17 Травня, 2017
  • 1746 Переглядів
  • 0

На Тернопільщині відбулися зіткнення між представниками Московського і Київського патріархатів.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

15 травня до правоохоронців звернувся настоятель церкви Святих апостолів Петра і Павла, яка розташована в селі Кинахівці Збаразького району, і повідомив про те, що парафіяни православної церкви Київського патріархату пошкодили його одяг, зламали замки вхідних дверей та проникли до церкви.

“Виїхавши на місце події, правоохоронці з’ясували, що в цей же день близько восьмої години вечора представники релігійної громади Київського патріархату прийшли до сільського храму і, пред’явивши статут про перереєстрацію громади, намагалися увійти всередину для богослужіння.

За їх словами, попередній староста відмовився надавати ключі від дверей церкви, тому вони зламали замок. На вході перешкодою став священик Московського патріархату. Його відтіснили”, – повідомили в прес-службі поліції.

Після проведення богослужіння між представниками конфесій конфлікт продовжився. Поліцейські, які прибули на виклик, не допустили порушень правопорядку.

В даний час представники УПЦ КП опечатали храм. Вночі, щоб запобігти зіткненням, будівлю охороняють співробітники поліції.

Раніше в селі відбулися другі збори за участю 68 місцевих парафіян, які підтвердили намір увійти в УПЦ КП. Прихильники Київського Патріархату оголошували, що не планують захоплювати храм, а вирішили перереєструвати статут громади – вже як УПЦ КП.

Одночасно настоятель храму Петра і Павла Віталій Гурєв уклав угоду з охоронною службою з Києва. Її працівники з шевронами “Стелс” з тих пір охороняють церкву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE