Politerno > Україна і світ > Зеленському все ще довіряють найбільше з політиків, але 51% вважає, що справи йдуть у неправильному напрямку

Зеленському все ще довіряють найбільше з політиків, але 51% вважає, що справи йдуть у неправильному напрямку

  • 18 Травня, 2020
  • 1131 Переглядів
  • 0

Рейтинг довіри серед політиків через рік президентства все ще очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 57% громадян.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг” від 12-13 травня

Рейтинг довіри серед політиків очолює Зеленський, якому довіряють 57% громадян, і не довіряють – 37%.

Більше третини опитаних не змогли оцінити свій рівень довіри до політиків Дмитра Разумкова та Дениса Шмигаля. Загалом Разумкову довіряють 25%, не довіряють – 33%, чинному прем’єру довіряють лише 14%, а 39% – не довіряють”.

До усіх інших політиків помітно переважає недовіра, при цьому Юрію Бойку (“Опозиційна платформа – За життя”) довіряють 25%, не довіряють – 57%, Святославу Вакарчуку (“Голос”) – 24% і 61% відповідно, Юлії Тимошенко (“Батьківщина)  – 22% і 72%, Петру Порошенку (Європейська солідарність”) – 20% і 76%. 

51% українців вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, третина населення оцінює напрямок руху країни як правильний, ще 17% не змогли відповісти. 

Відзначається, що більш позитивно оцінюють ситуацію молоді респонденти, прихильники президента Зеленського та партії “Слуга народу”.

Опитування проводилося 12-13 травня 2020 року серед 3000 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Помилка репрезентативності не більше 1,8%.

Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера).

Нагадаємо, за даними соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 17 по 25 квітня, якби вибори до Верховної Ради проходили наприкінці квітня, то 5% -й бар’єр подолали б 4 політичні партії, при цьому чверть виборців ще не визначилися зі своїм вибором.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у березні, до Володимира Зеленського позитивно ставляться 46% тих, хто знає політика (в лютому – 48%), нейтрально – 33% (в лютому – 29%), негативно – 21% (в лютому – 24%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE