Politerno > Україна і світ > Медики Вінниці купили у дружини екс-нардепа від “БПП” автівок на 52 мільйони

Медики Вінниці купили у дружини екс-нардепа від “БПП” автівок на 52 мільйони

  • 20 Травня, 2020
  • 1607 Переглядів
  • 0

ТОВ «Фаворит Авто Вінниця» виграло тендер комунального підприємства «Авторемонтна база закладів охорони здоров’я Вінницької обласної ради» на поставку автомобілів для медико-санітарних установ вартістю 51,61 млн гривень.

Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на дані системи «Прозорро».

Як відзначають журналісти, засновницею «Фаворит Авто Вінниця» зі статутним капіталом в 1 тис. грн на чолі з Костянтином Говорухою є дружина екс-нардепа від «БПП» Михайла Гвоздєва Людмила Гвоздєва з Красилова Хмельницької області.

За умовами тендеру, до кінця цього року «Фаворит Авто Вінниця» повинна поставити медикам 97 білих спеціалізованих легкових автомобілів СКС-RDS-ВС на базі Renault Duster 4х4 з бензиновим двигуном 1,6 л і МКП-6 по 532 тис. гривень.

В автомобілях повинні бути кондиціонери, подушки і шторки безпеки, антиблокувальна система гальм, система допомоги при екстреному гальмуванні, круїз-контроль, сталевий захист картера двигуна, антикорозійний захист, бортовий комп’ютер, обмежувач швидкості, передні електросклопідйомники. Гарантійний термін складає три роки або 100 тис. км пробігу.

«Спеціалізоване обладнання ні в тендерній документації, ні в договорі не згадується. У салонах моделі Renault Duster 4х4 Євро 6 в комплектації Life з бензиновим двигуном 1,6 л, МКП-6, кондиціонером і круїз-контролем коштує на 11% дешевше – 478 тис грн, але в описі технічних характеристик немає захисту двигуна і антикорозійного захисту», – зазначають журналісти.

Ціна угоди всього на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 52,38 млн грн.

Єдиним конкурентом із такими ж автомобілями було чернівецьке ТОВ «Автоподіум» Романа Романюка з Мукачева Закарпатської області та кіпрської компанії «Фордон Аутомотів Лімітед», бенефіціаром через яку є Анатолій Ящук із Хмельницького.

Нагадаємо, за процесуального керівництва Тернопільської місцевої прокуратури директору товариства повідомлено про підозру у привласненні бюджетних коштів, виділених на будівництво  амбулаторій та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України). Джерела “Політерно” в обласній прокуратурі повідомили, що мова йде про компанію ТОВ «Інтенсбуд», журналістське розслідування щодо діяльності якої на початку березня публікувало наше видання. ТОВ «Інтенсбуд» пов’язують з екснардепами від БПП Степаном Барною та Тарасом Юриком, а також екснардепом від НФ Романом Заставним.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE