Politerno > Україна і світ > Зеленський розповів про звільнених членів команди і другий термін президентства (Відео)

Зеленський розповів про звільнених членів команди і другий термін президентства (Відео)

  • 20 Травня, 2020
  • 939 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що звільнені члени його команди обманювали, коли запевняли, що не триматимуться за своє крісло, якщо ж буде велика підтримка народу, то він, можливо, буде президентом другий термін.

Так, відповідаючи на питання про ставлення до звільнених членів його команди і заяв на його адресу екссекретаря РНБО Олександра Данилюка та ексгенпрокурора Руслана Рябошапки, Зеленський заявив, що це не тільки просто образа.

“Це, мені здається, неповага, і перш за все це їх неповага до себе. Ви знаєте чому? Коли я йшов у президенти, у нас була передвиборча кампанія, і багато людей працювали з нами. Багато з них залишились. Деякі люди дійсно пішли з команди. Кожен з цих людей мені сказали: “ми йдемо, щоб просто тобі допомогти. Ми так хочемо, щоб ти став президентом України. Але пам’ятай, ми не тримаємось”. “Я не хочу бути Генеральним прокурором”, – говорив мені пан Рябошапка, – “я не хочу”.

Я йому казав: “Руслан, давай, треба”. Він каже: “Ок, заради країни, піду і буду чесним Генеральним прокурором, але в будь-який момент скажеш мені Володя, і я піду. Мені є чим займатися”. І всі ці люди, про кого Ви кажете, вони всі це говорили “та нам не треба, ми ж тут не заробляємо, нічого немає. Та нас бізнес чекає. Та в нас стільки справ раз, два, три, чотири, п’ять. У нас же багато, ми працювали й на тих і на інших, на багатих, на різних”. У них адвокатура, багато грошей, мільйони”, – заявив Зеленський.

За його словами, вони зрадили себе.

“Тому що будь-яка людина, коли її звільняють, яка говорила “я не тримаюся крісла, я нікого тут, Вова, не розставляю, тут моїх нема”… А потім вся вертикаль “їх нема”. То ці люди, це неповага їх перш за все до себе. А що ж таке? Тобто політика цікава. Тобто все ж таки тримались за крісло вони”, – резюмував Зеленський.

Також, відповідаючи на запитання журналіста про можливість балотування на другий термін, Володимир Зеленський заявив, що якщо буде велика підтримка народу України, то він, можливо, буде президентом другий термін.

“Будь-який президент, який має відсоток (підтримки народу. – ред.) 10, 15, 16 від спочатку президентської кампанії – не має права йти в президенти України. Тому що це означає, що суспільство його не підтримує. Я йду на один термін, як і говорив, я бачу, що робота складна, ніхто спасибі не скаже”, – зазначив Зеленський.

За його словами, якщо буде велика підтримка народу України, він зможе про це думати.

“Буду думати, у мене є чим думати”, – підсумував глава держави.

Нагадаємо, сьогодні під час пресконференції президент Володимир Зеленський запропонував журналістам на наступну пресконференцію підготувати пропозиції щодо формату, який би дозволив брати участь у ній усім охочим ЗМІ.

Також він заявив, що скандал з аудіозаписами Порошенка-Байдена будуть розслідувати і покарання ще попереду.

Відповідаючи на запитання журналістів, президент Володимир Зеленський сказав, що хоче мати конструктивні й нелобістські взаємини з олігархами, а доказом своєї незалежності вважає критику своїх дій у ЗМІ.

Під час пресконференції Зеленський назвав мера Черкас “бандитом”, а Бондаренко відповів, що кримінальні справи проти нього відкривали через політичну діяльність.

Окрім того, Володимир Зеленський заявив, що 5000-6000 гривень зарплати – це не бідність.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE