Politerno > Україна і світ > Зеленський каже, що олігархи не можуть натиснути на нього і критика ЗМІ цьому приклад

Зеленський каже, що олігархи не можуть натиснути на нього і критика ЗМІ цьому приклад

  • 20 Травня, 2020
  • 944 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський хоче мати конструктивні й нелобістські взаємини з олігархами, а доказом своєї незалежності вважає критику своїх дій у ЗМІ.

Про це він заявив на підсумковій пресконференції Зеленського за перший рік президентства.

Журналістка зазначила, що президенту вдалося “встановити доброчинну відстань з олігархами”, і запитала, чи було це стратегією чи випадковістю.  

“Хто я такий? Я стратегія чи випадковість? Я такий, як я є. І я будую відносини з людьми так, як я можу, і так, як я хочу. І поки я будую свої відносини, як я хочу, я буду незалежним… від фінансових груп і олігархів.

Я не є лобістом їхніх інтересів. Вони не можуть натиснути на мене, щоб поставити ту чи іншу людину на посаду. Мені здається, вони навіть не хочуть, чи бояться, чи розуміють, що немає сенсу в тому, щоб мені це пропонувати.

Десь воно пролазить іноді. Тому коли мене запитують, чому ми когось звільняємо, – іноді з таких причин. Не тільки поповнення бюджету. Іноді знаємо від кого прийшов.

Мої відносини з ними повинні бути дуже простими. Я готовий захищати робочі місця і захищати українців, які працюють на їхніх підприємствах.

Я надам повну незалежність Антимонопольному комітету з приводу своїх дій у бік тих чи інших фінансових груп.

Зі мною, напевно, не можна домовитися тільки про дуже важливі речі: Донбас – давайте вкладати гроші в території, які зараз не окуповані, щоб показати окупованій території, як повинна виглядати країна і як ви (жителі ОРДЛО – ред,) будете виглядати, коли ми вас деокупуємо. Тут я з ними говорю – і вони готові вкладати свої гроші. Я готовий говорити з бізнесом і олігархами “давай будувати лікарні.

Мені нічого не треба. Що я можу для них за це зробити? Тільки рівні правила. Все, більше нічого. І це і є моя стратегія. Я хочу, щоб вони жили і працювали за законом.

У нас є складні речі, коли вони контролюють той чи інший напрямок. Але потрошку це змінюється.

Подивіться на засоби масової інформації, які належать таким людям. У мене ж немає “теплої ванни” (від журналістів), правильно? Це і є вам відповідь про мої стосунки.

Коли ви побачите, що на всіх каналах будуть казати (розкатистим голосом – ред.): “Наш кормчий, товарищ Зеленский, смог в 5-летку, а вот дать бы ему изменить Конституцию – и еще лет 20 поработать”, – отоді пиши пропало. А поки що всі проти нас.”,  – зазначив Зеленський.

16 березня президент Володимир Зеленський провів зустріч з олігархами, вони говорили про допомогу великого бізнесу медичній системі у боротьбі з епідемією COVID-19.

Як відомо, що Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Ігор Палиця, Віктор Пінчук, Андрій Веревський, Юрій Косюк, Андрій Ставніцер та Олександр Ярославський розділили області для кураторства.

Нагадаємо, сьогодні під час пресконференції  президент Володимир Зеленський запропонував журналістам на наступну пресконференцію підготувати пропозиції щодо формату, який би дозволив брати участь у ній усім охочим ЗМІ.

Також він заявив, що скандал з аудіозаписами Порошенка-Байдена будуть розслідувати і покарання ще попереду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE