Politerno > Україна і світ > Зеленський: 5000 гривень зарплати – це не бідність

Зеленський: 5000 гривень зарплати – це не бідність

  • 20 Травня, 2020
  • 2579 Переглядів
  • 0

Під час прес-конференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що 5000-6000 гривень зарплати – це не бідність.

Задаючи питання президенту під час пресконференції, журналістка розповіла, що понад 6 мільйонів українців можуть опинитися за межею бідності і запитала, як саме можна зупинити цей потенційний ріст бідності.

«Уряд готує усі програми, щоб у нас не було стільки бідних людей. Я хочу, щоб ви звернули увагу на ту статистику. Переведіть її будь ласка в гроші. У них світова статистика. Вони порівнюють заробітну плату з іншими країнами в Україні. У нас, на жаль, поки що прожитковий мінімум і середня заробітна плата в цілому в країні менша. Мені здається, що це не зовсім адекватна інформація з приводу України», — розповів президент.

На його думку, 5000-6000 гривень заробітної плати – це маленька сума, але не бідність.

«Мені здається, що це всі люди, які будуть отримувати десь, 5000-6000 тисяч гривень. Вони вважають, що це бідність. Так, це дуже мала заробітна плата, в порівнянні з європейськими чи американськими зарплатами. У них 250 доларів – це мізерна зарплатня. У нас це теж маленька заробітна плата, але у нас це не є бідністю», — підкреслив президент.

За його словами, прем’єр-міністр Денис Шмигаль вже працює над тим, щоб підняти мінімальну заробітну плату українцям.

Нагадаємо, сьогодні під час пресконференції президент Володимир Зеленський запропонував журналістам на наступну пресконференцію підготувати пропозиції щодо формату, який би дозволив брати участь у ній усім охочим ЗМІ.

Також він заявив, що скандал з аудіозаписами Порошенка-Байдена будуть розслідувати і покарання ще попереду.

Відповідаючи на запитання журналістів, президент Володимир Зеленський сказав, що хоче мати конструктивні й нелобістські взаємини з олігархами, а доказом своєї незалежності вважає критику своїх дій у ЗМІ.

Під час пресконференції Зеленський назвав мера Черкас “бандитом”, а Бондаренко відповів, що кримінальні справи проти нього відкривали через політичну діяльність.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE