Politerno > Україна і світ > Деркач розповів, куди дівся $1 млрд Байдена, як Разумков блокує створення ТСК, а Рябошапка “прогавив” $6 млрд

Деркач розповів, куди дівся $1 млрд Байдена, як Разумков блокує створення ТСК, а Рябошапка “прогавив” $6 млрд

  • 19 Травня, 2020
  • 1555 Переглядів
  • 0

Аудіозапис, який у вівторок оприлюднив народний депутат Андрій Деркач, отримано від журналістів-розслідувачів, а робив його особисто Порошенко.

Про це Деркач заявив під час онлайн-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” 19 травня.

“Ми оприлюднимо записи телефонних розмов із голосами, схожими на голоси Петра Порошенка і Джозефа Байдена, що свідчать про факти міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні. Ці розмови чітко показують… Україною керував Байден”, – сказав Деркач на початку конференції.

Як ми вже повідомляли, перша тема записів стосується отримання “$1 млрд в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції”. Ці записи, за словами Деркача, датовані 2015-2016 роками і в них йдеться про необхідність звільнення на той час генпрокурора Віктора Шокіна, “який тоді розслідував справу Burisma і вийшов на Байдена”.

Депутат стверджує, що отриманий $1 млрд був спрямований на отримання військових держзамовлень підприємствами, що мають стосунок до Порошенка.

Друга тема записів, за словами Деркача, стосується розвалу парламентської коаліції і майбутніх виборів у лютому 2016 року. Мовляв, Порошенко визнавав, що коаліції немає, але замість оголосити перевибори, як того вимагає Конституція, він дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку Кабміну.

Також, за його словами, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

Деркач додав, що передав усі “багатогодинні записи разом із заявою про держзраду, а також факти міжнародної корупції до Офісу генерального прокурора… для реєстрації кримінального провадження”.

Він також заявив, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков блокує створення слідчої комісії, яка “могла б ефективно розслідувати факти міжнародної корупції”.

Присутній на пресконференції експрокурор Костянтин Кулик додав, що Руслан Рябошапка під час перебування генпрокурором “повністю зупинив розслідування економічних злочинів режиму Януковича і зупинив заплановану у 2019 році конфіскацію в бюджет в сумі $6 млрд”.

Про ці записи також написали ексзаступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов, нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський, блогер Анатолій Шарій.
 
У свою чергу в “Європейській солідарності” заявили, що оприлюднені аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE