Politerno > Україна і світ > ОПЗЖ і Ко хочуть скасувати амністію учасникам Революції Гідності

ОПЗЖ і Ко хочуть скасувати амністію учасникам Революції Гідності

  • 2 Червня, 2020
  • 990 Переглядів
  • 0

Група з 50 народних депутатів, серед яких уся фракція ОПЗЖ, просить Конституційний суд відмінити закон про амністію учасникам протестів на Майдані в 2013-2014 роках. 

Депутатське подання надійшло у вівторок, 2 червня, повідомив суд.

Окрім депутатів від ОПЗЖ, подання також підписали виключені з фракції “Слуга народу” нардепи Антон Поляков і Анна Скороход, член фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський, член групи “За майбутнє” Антон Яценко та ряд позафракційних депутатів.

До участі в конституційному провадженні просять залучити трьох нардепів від ОПЗЖ Василя Німченка, Олександра Качного і Григорія Мамку.

Народні депутати наголошують, що цей закон звільнив від кримінальної відповідальності осіб, що були учасниками масових акцій протесту та підозрюваними або обвинуваченими у кримінальних правопорушенях. Таким чином, наголошують автори подання, у суспільстві сформувалось враження про дозволеність безкарно вчиняти злочини проти життя і здоров’я людини. На думку народних депутатів, закон легалізував позбавлення потерпілих від гарантованих їм прав та свобод.

Також депутати наголошують, що закон запроваджує імунітет недоторканості для осіб з приводу подій, які мали місце під час мирних зібрань. “Таке аморфне визначення обставин та дій використовується законодавцем як підстава звільнення від кримінальної відповідальності… що не узгоджується з визначеними принципами Конституції України щодо інституту недоторканості”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, у вівторок, 2 червня, Верховна рада дозволила ввіз для військовослужбовців вакцини без реєстрації та заборонила вивезення донорської крові.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE