Politerno > Україна і світ > Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю, а Тігіпка бачив прем’єром

Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю, а Тігіпка бачив прем’єром

  • 11 Червня, 2020
  • 835 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський пропонував колишньому голові СБУ і віце-прем’єру часів Віктора Януковича Валерію Хорошковському очолити Державну митну службу.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю Українській правді.

“Валерія Івановича Хорошковського я знаю багато років, він нам вказав на реальні дірки на митниці. Він сказав, що реально Нефьодов ніколи не зможе це зробити і час показав, що це правда. Я йому сказав:” Валерій Іванович, дивіться, йдіть на митницю, я можу це сказати уряду, запропонувати. Якщо ви берете на себе відповідальність, що ви збільшите – а він сказав, десь в два рази можна збільшити дохід в бюджет. Я йому сказав: “Ідіть, будь ласка”. Він відмовився”, – сказав Зеленський.

На думку президента, причиною відмови було очікування Хорошковського отримати більш впливову посаду.

“Я думаю, що він чекав більше серйозній посади, пропозиції від нас … Так, прем’єра він чекав. Ну, я йому не пропонував цю посаду”, – зазначив Зеленський.

У той же час президент заперечує інформацію, що посада прем’єра пропонувалася ще одному віце-прем’єру часів Януковича і заступнику глави “Парії Регіонів” Сергію Тігіпку.

“Тігіпко був одним з тих людей, яким ми дійсно запропонували сильну потужну робочу групу, паралельну нашому уряду. Чи не паралельно уряду, а разом з урядом вони повинні були працювати… Відкритий офіс – робіть стратегію, ви бачите, зі своїм досвідом, що в країні за багато років не будувалося – зараз ми вам даємо такі повноваження як дорадчий орган”, – розповів глава держави.

“Про це ми говорили з Тігіпком, це правда. Але він не міг бути прем’єр-міністром. Хоча завдяки своєму досвіду, я вважаю, міг би бути, або якусь посаду займати. Він був люструваною людиною, тому він це розумів”, – додав Зеленський.

Президент також розповів, що задоволений роботою нинішнього прем’єра Дениса Шмигаля.

“Так, він непоганий”, – сказав Зеленський.

Як відомо, раніше керівник Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю Українській правді заявив, що колишній глава Служби безпеки України (СБУ) і екс-віце-прем’єр-міністр часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський консультує Офіс президента і главу Митної служби Максима Нефьодова з питань реформи митниці. Сам Нефьодов такі консультації заперечував.

В ході прес-марафону 10 жовтня президент Володимир Зеленський визнав, що він зустрічався Хорошковським для обговорення “дуже серйозного питання”, але розмов про будь-які посади для нього не було.

“З паном Хорошковським я дійсно зустрічався на Банковій. Я цього не приховую”, – сказав Зеленський.

Відповідаючи на уточнююче запитання, з якого приводу була зустріч, Зеленський сказав: “До нього був одне дуже серйозне питання. І це дуже серйозне питання ми з ним обговорювали”. Президент не уточнив, про що саме йшла мова.

Нагадаємо, колишній голова Офісу президента Андрій Богдан написав у Facebook, що Володимир Зеленський “проміняв мрії про щасливу країну на дешеві забаганки непрофесіоналів, які ним маніпулюють”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE