Politerno > Україна і світ > Зеленський каже, що отримує СМСки від Коломойського, а канал Ахметова не критикує його бо справедливий

Зеленський каже, що отримує СМСки від Коломойського, а канал Ахметова не критикує його бо справедливий

  • 11 Червня, 2020
  • 849 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський інколи спілкується з олігархом Ігорем Коломойським, а з власником СКМ Рінатом Ахметовим не має особливих відносин.

Про це Зеленський сказав в в інтерв’ю “Українській правді”

Стосовно закону про банки, Зеленський каже, що Коломойський відстоював свої інтереси, заважав його ухваленню, бо вважає цей закон неправильним. Стосовно так званої “групи Коломойського” у фракції “Слуга народу” глава держави заперечує її наявність. За словами Зеленського, деякі нардепи “у хороших відносинах” з олігархом. А загрозу вони можуть створювати тільки одну – коли починають сваритися всередині партії.

“Я знаю цих людей… Ну от, Саня Дубінський – він з каналу “1+1”, у них давні стосунки, і це зрозуміло. Є речі, мені здається, які вони роблять дуже неправильно, я про це тобі казав.

Загроза тільки одна – коли вони починають сваритися і рубатися всередині партії “Слуга народу”. І це дуже неправильно, це найголовніше. Чи є в цьому загроза? Думаю, що ризик є.

Стосовно спілкування з Ігорем Коломойським президент зазначив, що той іноді пише йому повідомлення. 

“Іноді буває. Він мені може написати смску: “зверніть увагу на енергетичну ситуацію в країні”, “треба щось зробити з тарифами”. Ну, такий він є. Він не згоден із одним, з другим, з третім.

Він людина холеричного складу. У нього свої думки, така людина, впливова людина. В Україні у нього є підприємства, зрозуміло, що він вже там 20-30 років, я не знаю, скільки в бізнесі. А у нас бізнес і політика – це речі, які, на жаль, одне без одного не можуть жити. При чому, на жаль, мені здається, це в кожній країні”, – сказав Зеленський.

Що стосується відносин з Ринатом Ахметовим, то президент стверджує, що “особливих” стосунків немає.

“У мене немає особливих якихось відносин з Рінатом Ахметовим.

…Ми призначили Буславець тому що вона людина Ахметова? У мене немає доказів, що вона людина Ахметова. Я чув про це на “Плюсах”, я читав про це у Facebook, я чув про це від Геруса особисто.  У мене немає доказів, що вона працює на Ріната Ахметова, але дійсно є багато чуток.

І якщо буде якийсь доказ, що вона лобіює щось, я впевнений, що прем’єр-міністр повинен її звільнити”, – підкреслив глава держави.

На запитання чому тоді на телеканалі Ахметова президента не критикують, Зеленський віджартувався: “Чому? Можливо через те, що це справедливий канал. Може через це”.

Заступник керівника ОПУ Кирил Тимошенко, який відповідає за медіа-напрямок ОПУ та комунікацію з телеканалами, на цьому етапі вклинився в розмову і сказав, що це, мовляв, його заслуга.

Нагадаємо, за даними соціологів КМІСу, якби президентські вибори в Україні відбувалися в кінці травня-на початку червня, то за Володимира Зеленського проголосували б 37,6% тих, хто визначився з вибором.

Кабмін 16 квітня провів позачергове засідання з єдиним питанням на порядку денному – призначення нового в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольгу Буславець.

Як повідомляли “Наші гроші” з посиланням на проєкт постанови уряду та пояснювальну записку до нього, під якою стоїть підпис колишньої гендиректорки Директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та навколишнього середовища Ольги Буславець, у жовтні 2019 року вона була одним із розробників проекту постанови Кабміну, якою пропонувалося надати ТОВ “ДТЕК Східенерго” ціну на газ нижчу від ціни продажу “Нафтогазом” населенню та іншим захищеним споживачам на 46%-69%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE