Politerno > Україна і світ > Міненерго таки очолила людина Ахметова

Міненерго таки очолила людина Ахметова

  • 16 Квітня, 2020
  • 1197 Переглядів
  • 0

Кабмін 16 квітня провів позачергове засідання з єдиним питанням на порядку денному – призначення нового в. о. міністра енергетики та захисту довкілля.

Про це повідомив у фейсбуці депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко, який відвідує засідання уряду.

“Був щойно на позачерговому засіданні Кабміну. Віталій Шубіна звільнений з посади першого заступника міністра енергетики та захисту довікілля-виконуючого обов’язки міністра. На цю посаду призначено Ольгу Буславець”, – написав нардеп.

Нагадаємо, 29 березня Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля якнайшвидше внести кандидатуру міністра енергетики та захисту довкілля на найближчому засіданні парламенту, а також висловив підтримку Ользі Буславець.

Як повідомляли “Наші гроші” з посиланням на проєкт постанови уряду та пояснювальну записку до нього, під якою стоїть підпис колишньої гендиректорки Директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та навколишнього середовища Ольги Буславець, у жовтні 2019 року вона була одним із розробників проекту постанови Кабміну, якою пропонувалося надати ТОВ “ДТЕК Східенерго” ціну на газ нижчу від ціни продажу “Нафтогазом” населенню та іншим захищеним споживачам на 46%-69%.

“ДТЕК Східенерго”, починаючи з лютого 2020 року, “несанкціоновано та безоплатно відбирає газ “Нафтогазу” для Луганської ТЕС”. Борги за нього склали понад 318 млн грн. Окрім цього ДТЕК не заплатив “Нафтогазу” за інші поставки газу ще 707 млн грн.

Уряд Шмигаля вже прийняв рішення по вугіллю та електроенергії, від яких найбільшим вигодонабувачем є компанії Ріната Ахметова.

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль призначив своїм позаштатним радником з питань енергетики Ігора Маслова, який тривалий час займав керівні посади в компаніях Ріната Ахметова.

11 березня Кабінет міністрів призначив виконуючим обов’язки міністра енергетики та захисту довкілля Віталія Шубіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE