Politerno > Україна і світ > Зеленський скасовує поїздки та переходить в онлайн через COVID-19 у дружини

Зеленський скасовує поїздки та переходить в онлайн через COVID-19 у дружини

  • 13 Червня, 2020
  • 835 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв’язку з підтвердженим у його дружини Олени COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Зеленського.

Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. У відомстві запевняють, що стан здоров’я Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки.

Ухвалено спеціальний протокол режиму роботи президента, який відповідає нормам чинного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам.

Відтепер Зеленський щодня проходить тестування методами ІФА та ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування із Зеленським, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими він спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників.

Як повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі каналу “Україна 24”, лікарі проведуть епідеміологічне розслідування і призначать президенту України Володимиру Зеленському режим роботи з урахуванням позитивного тесту на COVID-19 у його дружини Олени.

“До мене зверталися епідеміологи, які здійснюють епідрозслідування, запитували, як правильно організувати процес, амбулаторне лікування та ізоляцію. Питання ізоляції президента прописано у постанові Кабміну, але потрібно розуміти, що у нього регулярно проводитимуть тести. Це перша особа, яка ухвалює ключові для держави рішення, тому епідеміологи можуть прописати певний режим роботи, щоб дотримуючись епідемічної безпеки, продовжувати роботу і виконувати посадові обов’язки”, – сказав Ляшко.

Нагадаємо, у дружини президента Володимира Зеленської Олени лабораторно підтверджено коронавірус.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE