Politerno > Україна і світ > “При Україні було краще”. Бунти шахтарів в “ЛНР” можуть перерости в політичні протести

“При Україні було краще”. Бунти шахтарів в “ЛНР” можуть перерости в політичні протести

  • 16 Червня, 2020
  • 830 Переглядів
  • 0

Результатом страйків на шахтах в так званій «ЛНР» «Ніканор-Нова» та «Комсомольська» стало переконання, що в 2014 році сталася помилка і при Україні було краще. Крім чисто економічних вимог незабаром можуть прозвучати і політичні. 

Про це повідомляє Антикор з посиланням на інформацію телеграм-каналу «Донбаський кейс».

За його даними, основна проблема полягає в тому, що частину заборгованості протестуючим шахтарям «Никанор-Нової» і «Комсомольської» виплатили або обіцяли виплатити, але далеко не всю, а зниження тарифної ставки до рівня 2/3 від колишньої, як було, так і залишилося.

Відзначається, що говорити про будь-яку «перемогу» шахтарів не доводиться, в подальшому отримувати вони будуть на 30% менше, що в порівнянні з часами СРСР або навіть України виглядає як знущання, адже часто мова йде про 20-25 тисячах рублів на місяць або близько $ 350.

Канал також пише, що це вже призвело до невдоволення шахтарів, які зрозуміли: їх в черговий раз обдурили і це призвело до «бурління» серед них і, особливо, членів їх сімей, яке цілком можна назвати «ностальгією» за не такими вже й далекими часами і основний їх зміст керівництво республік не потішить: при Україні було краще і а чи не помилилися ми в 2014 році голосуючи за «народні республіки», в яких від цих слів лише  одна назва.

Причому, все це вже стає настільки масовим, що починає нагадувати якийсь «флешмоб» в соціальних мережах, поширення якого відбувається «стаханівськими темпами», воно і зрозуміло, проблеми у всіх одінакові. Чому так? В результаті реструктуризації в т. зв «ЛНР» закриваються всі неприбуткові шахти, а їх, між іншим – 23.

В жовтні минулого року ми писали, що в ОРДЛО визнали, що без українських дотацій утримувати нерентабельні шахти на окупованих територіях стало неможливо. Тому до кінця року буде закрито десятки вугледобувних підприємств та скорочено близько 30 тисяч шахтарів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE