Politerno > Україна і світ > Більшість опитаних соціологами КМІС вважають справедливими справи проти Порошенка

Більшість опитаних соціологами КМІС вважають справедливими справи проти Порошенка

  • 29 Червня, 2020
  • 1700 Переглядів
  • 0

Більшість українців вважають розслідування кримінальних проваджень проти експрезидента Петра Порошенка справедливими.

Про це свідчить опитування КМІС, проведене з 20 по 23 червня

Учасникам дослідження було поставлено питання про те, чи розслідування кримінальних проваджень проти Порошенка є покаранням за порушення ним закону і боротьбою за справедливість, або ж політичним переслідуванням Порошенка чинною владою.

51% українців обрали перший варіант, 30% – другий, 19% сказали, що їм важко відповісти на це питання.

Опитування проводилося з 20 по 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. В ході опитування проведено 2000 інтерв’ю.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%.

Нагадаємо, дії та заяви президента Володимира Зеленського схвалюють 38% опитаних у червні українців, тоді як 45% – не схвалюють.

Від квітня суттєво збільшилася кількість українців, які вважають, що Україні не потрібно співпрацювати з МВФ – зараз вона становить 61%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE