Politerno > Україна і світ > У Києві “Слуга народу” і “Євросолідарність” мають рівні шанси, а на виборах мера перемагає Кличко

У Києві “Слуга народу” і “Євросолідарність” мають рівні шанси, а на виборах мера перемагає Кличко

  • 3 Серпня, 2020
  • 800 Переглядів
  • 0

Якби вибори до Київської міської ради відбулися найближчим часом, то “Європейська солідарність” та “Слуга народу” отримали б майже по 20% голосів виборців, а на виборах мера Києва переміг би Віталій Кличко.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 26-27 липня.

Лідерами електорального рейтингу політичних сил на виборах до міськради є партії “Європейська солідарність”, за яку б віддали голоси 19,8% тих, хто визначився та має намір голосувати, партія “Слуга народу”  з результатом 19,3% та партія “УДАР” – 17,1%.

За партію “Опозиційна платформа – За життя” проголосували б 8,0% таких опитаних, партію “Батьківщина” – 5,7%, партію Шарія – 5,0%, партію “Голос” – 4,6%, партію “Перемога Пальчевського” – 4,5%, партію “Сила і честь” – 3,0%, партію “Свобода” – 2,5%.

Рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

При цьому 11% опитаних відповіли, що не визначилися із партією.

Соціологи відзначили, що з серпня минулого року рейтинг партії “Слуга народу” має стабільну негативну динаміку, водночас рейтинги партій “Європейська солідарність” та “УДАР” – мають позитивну динаміку. 

У рейтингу кандидатів на виборах мера Києва лідером є Віталій Кличко – за нього готові віддати голоси 41,7% тих, хто визначився із вибором і має намір  взяти участь у голосуванні.

З серпня минулого року електоральна підтримка Віталія Кличка зросла майже удвічі.  

Шумена Сергія Притулу підтримали б 11,6% опитаних, нардепа від “Слуги народу” Ірину Верещук – 9,4%, підприємця і телеведучого Андрія Пальчевського – 9%.

За нардепа від “Євросолідарності” Олексія Гончаренка готові віддати голоси 5,4% опитаних, за голову КМДА часів Майдану Олександра Попова – 4,5%, за співголову “Опозиційної платформи – За життя”  Вадима Рабіновича – 3,5%, за колишнього мера Києва, нині депутата Київради Олександра Омельченка – 3,3%, за свободівця Андрія Іллєнка – 2,6%, за батьківщинівця Віталія Нестора – 2,1%.

Ще близько 8,5% опитаних не визначилися.  

Моделювання другого туру мерських виборів показало, що за умови виходу до нього Кличка та інших потенційних кандидатів, діючий мер отримав би перемогу.

Від 13% до 20% киян ще не визначилися з вибором, або ж не хочуть брати участь у голосуванні у зазначених комбінаціях другого туру мерських виборів. 

Половина опитаних зазначили, що зовсім не стежили за останніми праймеріз у партії “Слуга народу”, де обирали кандидата на посаду мера Києва від цієї партії.

35% зазначили, що щось чули про цю ініціативу.

І лише 14% заявили, що уважно слідкували за цим. Найбільше таких опитаних серед старших респондентів, виборців партій “Слуга народу”, “Перемога Пальчевського”, партій Шарія,  “Опозиційна платформа – За життя” та “Європейська солідарність”. 

Дослідження проходило 26-27 липня серед мешканців Києва від 18 років і старше. Загалом методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 2000 респондентів.  

Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.  



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE