Politerno > Україна і світ > Україна, Литва та Польща закликали Лукашенка утриматися від застосування сили

Україна, Литва та Польща закликали Лукашенка утриматися від застосування сили

  • 10 Серпня, 2020
  • 1247 Переглядів
  • 0

Міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника звернулися до президента Білорусі Олександра Лукашенка із заявою з приводу ситуації, викликаної незадоволеністю громадян результатами президентських виборів у Білорусі.

Про це йдеться у заяві, яку цитує Укрінформ.

“Як міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника, ми глибоко стурбовані ескалацією ситуації в Білорусі після президентських виборів і закликаємо владу утриматися від застосування сили та звільнити всіх затриманих минулої ночі. Повага до основних свобод та прав людини, включаючи демократію та верховенство права, є необхідною для подальшого розвитку незалежної та суверенної Білорусі, яку ми повністю підтримуємо.

За потреби, ми відкриті до будь-якої допомоги у сприянні діалогу. Добробут та процвітання Білорусі та її народу важливі для всієї Європи та особливо для нашого регіону. Усі ми зацікавлені у продовженні взаємовигідного діалогу, а також співпраці, заснованої на демократичних цінностях та орієнтованої на створення умов для спільного та стабільного майбутнього”, – заявили міністри.

Нагадаємо, 10 серпня на протестах у Мінську поліція знову відкрила вогонь по протестувальниках, а також чути вибухи світло-шумових гранат.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE