Politerno > Україна і світ > У Мінську десятки тисяч людей вийшли на вулиці – міноборони погрожує армією. Відео – Фото

У Мінську десятки тисяч людей вийшли на вулиці – міноборони погрожує армією. Відео – Фото

  • 23 Серпня, 2020
  • 681 Переглядів
  • 0

У Мінську на площі Незалежності 23 серпня зібралося близько 100 тисяч осіб.

Черговий мітинг проти фальсифікацій підсумків президентських виборів і міліцейського свавілля називається “Марш Нової Білорусі”.

На Марш до Мінська приїхали люди з різних регіонів країни. Крім того, люди виходять на центральні площі своїх міст.

О 15:30 мітингувальники хвилиною мовчання вшанували пам’ять білорусів, загиблих від рук силовиків, що за наказом влади розганяли мирні акції.

Майдан Незалежності у Мінську вщент заповнений людьми, які не визнають результатів президентських виборів.

Радые Свабода в Ютубі веде пряму трансляцію з масштабної акції.

“Мінськ. На площі Незалежності та прилеглих вулицях зібралося вже понад 100 тисяч осіб”, – повідомляє TUT.BY.

Міністр оборони Білорусії Віктор Хренін у спеціальному зверненні заявив, що армія перебуває в містах начебто для захисту меморіалів Другої світової війни і попередив протестувальників, що в разі порушення порядку в цих місцях вони матимуть справу з армією. 

Міністр зазначив, що ці пам’ятники священні, і жителі країни ходять до них помолитися і покласти квіти.

“Ми не можемо спокійно дивитися, як під прапорами, під якими фашисти організовували масові вбивства білорусів, росіян, євреїв, представників інших національностей в цих священних місцях проходять акції. Ми цього допустити не можемо!”, – заявив міністр.

За його словами, армія бере під охорону пам’ятники Другої світової, і закликав протестувальників не наближатися до монументів і не проводити мітинги біля них.

Категорично попереджаємо: в разі порушення порядку і спокою в цих місцях – ви будете мати справу вже не з міліцією, а з армією“,- додав він.

Раніше ми повідомляли, що у неділю, 23 серпня, в Мінську почнеться новий мітинг опозиції, який може стати навіть більш масштабним, ніж той, що пройшов минулого тижня, коли на вулиці вийшли близько 200 тисяч былорусів.

Мінська міліція заявила, що має інформацію про підготовку провокацій в ході несанкціонованих акцій в столиці Білорусі. За словами очевидців, в районі стели знаходяться машини внутрішніх військ, автозаки, закриті кілька станцій метрополітену.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE