Politerno > Україна і світ > Акція протесту в Мінську: військові оточили стелу, протестувальники підійшли впритул. Відео – Фото

Акція протесту в Мінську: військові оточили стелу, протестувальники підійшли впритул. Відео – Фото

  • 23 Серпня, 2020
  • 824 Переглядів
  • 0

У Мінську представники армії оточили стелу “Мінськ – місто-герой”, біля якої в неділю проходить масштабна акція протесту проти фальсифікації результатів виборів.

Протестувальники підійшли до неї, але близько до силовиків не підходять, повідомляє TUT.BY.

Представниця координаційної ради щодо передачі влади в Білорусі Марія Колеснікова біля готелю “Планета” закликала протестувальників не підходити до силовиків біля стели й не піддаватися на провокації.

Як повідомляє TUT.BY, відстань між протестувальниками й силовиками складає не більше 30 метрів.

“Зараз люди стоять на схилах біля готелю “Планета” і на проспекті Переможців, на бік стели переходити не намагаються. Стела оточена кількома рядами силовиків, іноді вони групами переміщаються всередині оточеного периметра. Із гучномовців лунають прохання розійтися, люди реагують на це криками “Фу!”, – йдеться у повідомленні.

У той же час, як передає кореспондент “Інтерфаксу”, по периметру навколо музею на перетині проспекту Переможців і проспекту Машерова встановлені металеві загородження, за огорожами в ланцюг вишикувалося кілька сотень військових. Вони екіпіровані в бронежилети, каски, кожен військовий має при собі автомат Калашникова.

У парку поряд з музеєм припарковано кілька десятків військових вантажівок, парковка біля музею заборонена. Інспектори дорожньої міліції вимагають від водіїв проїжджати мимо, не зупиняючись навіть на червоне світло світлофора.

Пізніше співробітники силових структур змогли витіснити протестувальників з проїжджої частини на тротуар в районі площі Незалежності і далі по проспекту. Рух автотранспорту на проспекті поновлюється.

Замикаючі колони мітингувальників продовжують рух по проспекту Незалежності у бік готелю “Планета”, де вже зібралася основна частина учасників акції. Люди заполонили газон перед готелем, а також всю проїжджу частину проспекту Переможців навпроти музею Великої Вітчизняної війни.

Силовики регулярно попереджають мітингувальників про незаконність акції, просять їх розійтися і “не змушувати до активних дій – застосовувати фізичну силу і спецзасоби”.

Між оголошеннями, що лунають з гучномовців, встановлених на будівлі стоматології та житлових будинках поруч з музеєм, регулярно транслюються мелодії з фільму “Сімнадцять миттєвостей весни” в дуже низькій якості.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE