Politerno > Україна і світ > Зеленський не бажає білорусам того, що було в Україні у 2014 році

Зеленський не бажає білорусам того, що було в Україні у 2014 році

  • 26 Серпня, 2020
  • 778 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський не бажає Білорусії українського сценарію 2014 року, маючи на увазі кровопролиття через дії влади.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю для Euronews.

“Я б не побажав їм тих же подій, що були у нас в 2014 році. Я не хочу, щоб білоруси вмирали, щоб їх вбивали або якогось іншого серйозного кровопролиття, викликаного урядом. Я не хочу цього, і тому я не бажаю білоруському народу такого ж сценарію”, – зазначив президент.

Також Зеленський вважає, що владі та білоруському суспільстві не пізно почати діалог для вирішення ситуації.

“Результат не важливий. Це взагалі не про нього, а про шлях до нього. І цей шлях не повинен бути кривавим”, – пояснив президент.

Зеленський також заявив, що категорично не хоче втручатись у білоруські вибори: “Я абсолютно не хочу втручатися в білоруські вибори і я цього не буду робити. Україна не буде втручатися. Це їхні внутрішні справи”.

Водночас президент порадив виконуючому обов’язки президента Білорусі Олександру Лукашенку провести нові вибори, забезпечити до них доступ всіх кандидатів та не перешкоджати міжнародним спостерігачам.

“І вже після цих результатів – питань не залишилося б. І я впевнений в цьому. Якби Лукашенко виграв – значить так, якщо хтось інший – значить хтось інший. І всі б заспокоїлися, без кровопролиття. Це було б чесно і увійшло б в історію”, – підсумував президент. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE