Politerno > Україна і світ > Ніколи не повернуся в Офіс Зеленського: Богдана викликали в ОГП, каже, що справа була відкрита до інтерв’ю у Гордона

Ніколи не повернуся в Офіс Зеленського: Богдана викликали в ОГП, каже, що справа була відкрита до інтерв’ю у Гордона

  • 14 Вересня, 2020
  • 1034 Переглядів
  • 0

Слідчі Державного бюро розслідувань викликали екс главу ОПУ Андрія Богдана як свідка для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним в інтерв’ю Дмитру Гордону слів із приводу ймовірних домовленостей із російськими чиновниками щодо Криму.

Андрій Богдан на брифінгу перед будівлею ДБР заявив, що справа, за якою його викликали на допит слідчі ДБР, нібито була відкрита до оприлюднення інтерв’ю, яке він дав Дмитру Гордону.

“Я хочу поговорити зі слідчим, чому мене викликали. Тому що на сайті ДБР було повідомлення, що мене викликають з приводу мого інтерв’ю і відомостей, які я там оголосив. Але сама справа, за якою мене викликають, зареєстрована 19 серпня, коли інтерв’ю не було і не планувалося. Відповідно, це шахрайство з боку працівників, бо це має бути або допит у конкретній справі за результатами інтерв’ю, або допит у якійсь іншій справі, яка давно існує. Однак на неї немає ніякого посилання в повідомленні про допит”, – сказав Богдан.

Також колишній глава Офісу Президента Андрій Богдан заявляє, що більше ніколи не повернеться в команду президента Володимира Зеленського, але може повернутися в політику, якщо буде запит суспільства.

“Я ніколи не повернуся до Офісу Президента Зеленського. І допомагати або співпрацювати з ним не збираюся. Але якщо буде запит від України, від українців, то я всі свої знання і можливості кину на те, щоб країна розвивалася і процвітала”, – заявив Богдан.

Водночас Богдан запевнив, що наразі йому “комфортно у якості адвоката і бізнесмена”, бо він продовжує “займатися активно тією роботою, яка приносить задоволення”.  

Щодо самого виклику його у ДБР, то на думку ексглави ОПУ, бажання допитувати його – це “точно не бажання отримати якісь докази, а бажання закрити рота”.

Водночас він наголосив, що “рота закривати не буде”, а буде ходити “і на допити, і на подальші інтерв’ю”.  

Богдан також додав, що розповість слідству усю інформацію, якою володіє, щодо справи “вагнерівців”, хоча, на його думку, “слідство не зацікавлене розслідувати цю справу”.

Ексглава ОПУ вказав, що, якщо на допиті будуть питання щодо прізвищ, то він їх назве.

Своє інтерв’ю він назвав не помстою, а закликом до Зеленського, щоб той “зрозумів, що справи у країні йдуть погано, що йому треба бути більш самостійним, самому приймати рішення і почати виправляти все, бо криза не за горами: криза економічна, політична і військова на сході, а ця “тепла ванна” буде шкодити не лише суспільству і державі, а й особисто йому”.

Богдан також розповів, що після інтерв’ю з ним не зв’язувалися ні з ОПУ, ні зі “Слуги народу”.

Сам він, за його словами, після звільнення телефонував Зеленському один раз, бо мав питання, розмова була давно і тривала зо 2 хв, але на його питання президент не відповів, бо “дуже зайнятий”.

Нагадаємо, ексглава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що володіє інформацією про те, що чиновники ОП періодично зустрічаються з екс-президентом Петром Порошенком за обідом у ресторані.

Також Богдан вважає, що команда піарників, яких привів його наступник Андрій Єрмак, створює неправильний образ Володимира Зеленського, який нагадує йому генсека СРСР Леоніда Брежнєва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE