Politerno > Тернопільщина > До справи про виборчі махінації у ТНПУ причетний депутат від “ЄС” Місько

До справи про виборчі махінації у ТНПУ причетний депутат від “ЄС” Місько

  • 23 Жовтня, 2020
  • 3816 Переглядів
  • 0

У Тернополі декан одного з “вишів” організував “схему”, за якою студенти змінювали виборчу адресу за грошову винагороду.

У повідомленні Нацполіції йдеться, що правопорушення виборчого законодавства зафіксувано в Одеській, Житомирській і Тернопільській областях.

 

Співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції викрили осіб, які штучно збільшували кількість виборців у межах окремих виборчих дільниць.

Зловмисники подавали до органу ведення Реєстру виборців заяви від громадян про зміну місця голосування. При цьому за однією виборчою адресою фігуранти реєстрували до 300 осіб,  а відтак вносили неправдиві відомості у базу даних Державного реєстру виборців.

Заяви про зміну місця голосування надавалися як у паперовій, так і в електронній формі.

На Одещині для подачі заяви в електронній формі зловмисники використовували цифрові підписи громадян, які були отриманні шахрайським способом. На території Житомирської області фігуранти збирали персональні дані громадян та за грошову вигоду змінювали їх виборчі адреси.

Як стало відомо “Політерно” до “схеми” в Тернопільському педагогічному університеті (ТНПУ) причетний скандальний декан історичного факультету, депутат міської ради від “Європейської солідарності” Володимир Місько. Реєстрацію і подачу заяви в електронній формі проводили у приміщенні університету через профком студентів університету.

Виданню “20 хвилин” Володимир Місько підтвердив отриману нами інформацію, але переконує, що проходить у справі як свідок.

“Я не є прямим фігурантом кримінального провадження, водночас в соцмережах мене вже встигли обвинуватити, засудити і винести вирок. Так, я отримав повістку і наступного понеділка мене запрошують в Слідче управління поліції в Київ. Але у ролі, наголошую,  свідка!”, – зазначив депутат.

Звичайно ж заявляє Місько і про козні таємних недоброзичливців, які намагаються “збити” і політсилу, і його як кандидата за кілька днів до виборів.

21 жовтня силовики провели 11 одночасних санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та за місцями мешкання фігурантів на території трьох областей.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE