Politerno > Тернопільщина > Тернопільські “патріоти” підтримали конституційний переворот

Тернопільські “патріоти” підтримали конституційний переворот

  • 30 Жовтня, 2020
  • 5122 Переглядів
  • 0

За рішенням про скасування обов’язкового декларування видатків чиновниками стоять нардепи від партії «За Майбутнє».

Що відбулося? Конституційний суд України прийняв рішення, яким заблокував роботу НАЗК, заборонив оприлюднювати декларації топ-чиновників, фактично заблокував розслідування усіх корупційних справ. Крім того цим же рішенням заблоковано роботу усіх органів державної влади, включно з новообраними місцевими радами. Україна ризикує втратити “безвіз”, про що вже встигли заявити представники ЄС.

 

Це не перше рішення КСУ з сумнівною репутацією. У 2010 році КСУ ухвалив рішення, яким дозволив узурпувати владу Віктору Януковичу. У 2019 КСУ скасував кримінальну відповідальність за фальшування декларацій топ-чиновниками, і ось тепер, руками КСУ завдано удару по державності.  

Хто за цим стоїть? Подання до КСУ подало аж 47 депутатів, переважно представники ОПЗЖ, однак є серед них і депутати від партії “За Майбутнє”.

Що скажуть патріоти? Все було б нічого. Але на Тернопільщині, Львівщині, Франківщині “За Майбутнє” йшло під глибоко патріотичними гаслами. Більше того, на Тернопільщині низка чільних представників “За Майбутнє” таких, як екскерівник Тернопільського району Володимир Болєщук, екскерівник Збаразького району Володимир Гульовський, ексзаступник голови Тернопільської обласної Ради Олег Боберський взагалі “виросли” з колиски глибоко патріотичної Української народної партії. Більше того, саме від цієї партії, вони частково подавали членів ТВК на останніх виборах.

Тож цікаво, як будуть тепер глибоко патріотичні люди, зокрема Володимир Болєщук, який свого часу представляв виборцям “План відродження Бандерівського краю” і відома громадська активістка-антикорупціонерка Любов Вовк пояснювати позицію своєї партії у парламенті.

Підписантами конституційного подання з фракції “За мйбутнє”, як мінімум, є: Батенко Тарас Іванович та Бондар Віктор Васильович.

Арсен Волохатий


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE