Politerno > Україна і світ > Парламент не підтримав законопроєкт про інвестнянь у другому читанні

Парламент не підтримав законопроєкт про інвестнянь у другому читанні

  • 1 Грудня, 2020
  • 757 Переглядів
  • 0

Народні депутати не підтримали у другому читанні і відправили на доопрацювання так званий законопроєкт про інвестнянь.

Про це повідомляє з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

За законопроєкт про держпідтримку інвестпроєктів зі значними інвестиціями проголосували усього 44 народні депутати, а за те, щоб відправити його на повторне читання – 245 народних обранців.

За словами голови профільного Комітету з питань економічного розвитку, депутата СН Дмитра Наталухи законопроєкт став розбалансованим через низку поправок.

“Це закон, якщо він буде прийнятий в тому вигляді, в якому він є зараз, він просто не буде працювати. Тому ми б пропонували проголосувати на повторне друге читання цей закон, доопрацювати, знайти спільну мову з тими колегами, які не надали голосу, і повторно винести його в зал”, – сказав Наталуха.

Законопроєкт передбачав створення інвестиційного офісу, що має статус держустанови. Цей офіс надавав би інвесторам держпідтримку у вигляді податкових пільг, надання права на користування земельною ділянкою, забезпечення об’єктами інфраструктури за рахунок держави.

При цьому передбачено, що загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми інвестицій в проєкт.

Передбачається, що розмір інвестицій в проєкт повинен перевищувати суму, еквівалентну 30 мільйонам євро. Проєкт повинен реалізуватися на території України в сферах переробної промисловості, інфраструктури та логістики, поводження з побутовими відходами, туризму, охорони здоров’я, освіти, спорту (виняток становлять сфера поновлюваних джерел енергії, видобувна промисловість, рослинництво і фінансова сфера).

Нагадаємо, у січні, під час виступу на Всесвітньому економічному форумі президент Зеленський заявив, що кожен інвестор, який вкладе в Україну від $100 млн, стане учасником програми “investment nanny” (інвестиційна няня).

У лютому, спілкуючись з президентом Зеленським, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузе заявила, що німецькі інвестори зацікавлені у виході на український ринок, але вони повинні бути впевнені у захисті своїх інвестицій в Україні – німецьким інвесторам потрібні не няні, а незалежні суди – сказала посол.

Як повідомлялося, 1 грудня народні депутати ухвалили за основу і в цілому закон щодо відтермінування на рік обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій для деяких ФОПів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE