Politerno > Україна і світ > В Афганістані підірвали автомобіль російських дипломатів

В Афганістані підірвали автомобіль російських дипломатів

  • 3 Грудня, 2020
  • 536 Переглядів
  • 0

Автомобіль російської дипломатичної місії підірвався на саморобному вибуховому пристрої в столиці Афганістану Кабулі, дипломати отримали легку контузію. 

Про це повідомила на сайті МЗС РФ представник відомства Марія Захарова.

“1 грудня у час проходження автомобіля російської дипломатичної місії по дорозі неподалік від комплексу посольства Росії в Кабулі було здійснено підрив саморобного вибухового пристрою. Співробітники російської зарубіжної установи, які знаходилися в транспортному засобі  отримали легку контузію”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС РФ стверджують, що об’єктом теракту повинен був стати пікап афганських національних сил безпеки, який рухався перед дипломатичним автомобілем. При цьому, Захарова заявила, що не можна виключати і цілеспрямованої атаки на росіян.

“Вимагаємо від афганської сторони провести ретельне розслідування інциденту і вжити вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки персоналу російських закордонних установ в Афганістані. Російське посольство в Кабулі реалізує додаткові заходи, спрямовані на підвищення ступеня захищеності персоналу та об’єктів дипломатичного представництва”, – йдеться в заяві МЗС РФ.

Нагадаємо, 14 липня в Сирії на трасі М-4 в районі населеного пункту Еріха в південній частині зони Ідліб, на шляху проходження патруля військової поліції РФ стався підрив саморобного вибухового пристрою.

У мережі з’явився відеозапис моменту загибелі російських військ В’ячеслава Гладких і командира “Національних сил оборони” м. Меядін Мухаммада Тійсіра Аз-Захіра.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE