Politerno > Україна і світ > В Укроборонпромі проводяться обшуки

В Укроборонпромі проводяться обшуки

  • 3 Грудня, 2020
  • 623 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України проводить обшуки у приміщеннях ДК “Укроборонпром” та компанії-спецекспортера “Укрспецекспорт”, яка є учасником концерну.

Про це повідомляє Укроборонпром.

Обшуки проводяться на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва і пов’язані із виконанням зовнішньоекономічних контрактів.

Наголошується, що Укроборонпром та Укрспецекспорт забезпечують максимальне сприяння правоохоронцям та надають всю інформацію та документи у межах ухвали суду.

“Процесуальні заходи здійснюються у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України з метою документування фактів можливої причетності службових осіб до проведення діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – підкреслюється в повідомленні.

Встановлено, що протиправна діяльність представників вітчизняного спецекспортера пов’язана із штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК “Укрспецекспорт”, а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів.

І концерн, і Укрспецекспорт працюють у штатному режимі.

Державний концерн “Укроборонпром” та Національне антикорупційне бюро підписали меморандум, який сприятиме більш швидкому обміну інформацією і ефективному розслідуванню корупції в концерні.

Раніше ми повідомляли, що у 2021 році замість державного концерну “Укроборонпром” буде створений холдинг “Оборонні системи України”.

Як повідомлялося вранці 3 грудня, Володимир Зеленський звільнив Ігоря Фоменка від виконання обов’язків гендиректора “Укроборонпрому” та призначив Юрія Гусєва генеральним директором цього концерну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE