Politerno > Україна і світ > Київрада дала тестю заступника Єрмака землі на 21 мільйон – ЗМІ. ДОКУМЕНТ

Київрада дала тестю заступника Єрмака землі на 21 мільйон – ЗМІ. ДОКУМЕНТ

  • 3 Грудня, 2020
  • 688 Переглядів
  • 0

Київрада виділила компанії тестя заступника Андрія Єрмака Олега Татарова земельну ділянку вартістю 21 мільйон гривень одразу після його призначення в ОП.

Про це повідомляє Bihus.Info.

 

Компанія “Дейрінг Капітал”, співвласником якої є тесть Татарова Олександр Павлушин, отримала під забудову півтора гектари у Святошинському районі на Краснова,33.

Ці діляку фірмі віддали в оренду на 10 років для будівництва житлового комплексу. Проєкт цього рішення було зареєстровано наприкінці липня, за два тижні до призначення Олега Татарова в Офіс Президента, а в порядок денний проєкт потрапив у вересні – вже після того, як Татаров став заступником глави Офісу. Рішення про виділення землі ухвалили 24 вересня.

Як з’ясували журналісти-розслідувачі, “Дейрінг Капітал” був зареєстрований у жовтні 2019 року, тож у компанії відсутній будь-який будівельний бекграунд. Власниками фірми записані троє людей. Окрім Павлушина – це Геннадій Пожарун і Людмила Міщенко.

За даними Bihus.Info, тесть Татарова Павлушин родом з Кіровоградської області, де чоловік зареєстрований як фізична особа-підприємець. ФОП займається маршрутними перевезеннями і має відповідну ліцензію. Іншої інформації про бізнес Павлушина, тим паче пов’язаний із будівництвом, журналістам знайти не вдалося, як і інформації про достатні статки для купівлі нерухомості в Києві і старту будівельного бізнесу.

Також відомо, що в січні Татаров і його дружина Тетяна запустили процес розірвання шлюбу, справа потрапила до Деснянського райсуду. Наразі невідомо, чи є це розлучення фіктивним – для приховування чи збереження майна та активів родини.

Олег Татаров був призначений в Офіс президента в серпні. Тут він одразу зайнявся питаннями координації силових органів.

За президента Віктора Януковича Татаров працював в Головному слідчому управлінні МВС.

Під час Революції Гідності він був одним з “рупорів” силового блоку і виправдовував дії тодішньої влади і силовиків.

В подальшому Татаров зайнявся адвокатською діяльністю, його клієнтами були, наприклад, скандальний ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов і нардеп Вадим Новинський. Паралельно Татаров працював з будівельною компанією “Укрбуд”. Якраз в цей період відбувався так званий “квартирний скандал з Нацгвардією”.

Слід нагадати, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до так званої справи “Укрбуду” про фальсифікацію експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

Антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи. Її зробив Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ.

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці, біля станції метро “Червоний хутір”. 

Досудове розслідування встановило, що вартість цих квартир на 81,6 млн грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Підозрюваний у справі про заволодіння майном Національної гвардії екснардеп Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 мільйонів гривень, після чого його звільнили з СІЗО.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE