Politerno > Україна і світ > Додік з Боснії і Герцеговини подарував Лаврову 300-річну українську ікону, “знайдену” в Луганську. ФОТО

Додік з Боснії і Герцеговини подарував Лаврову 300-річну українську ікону, “знайдену” в Луганську. ФОТО

  • 17 Грудня, 2020
  • 844 Переглядів
  • 0

Президент автономної Республіки Сербської (одного з регіонів Боснії і Герцеговини) Мілорад Додік подарував прем’єр-міністру РФ Сергію Лаврову старовинну українську ікону з Луганська. Посольство України направило ноту протесту.

Про це повідомляє “ВВС News Україна”.

 

“Подарунок” вручили 12 грудня під час візиту Лаврова до Боснії і Герцеговини.

Місцеві ЗМІ опублікували фото ікони. На її звороті стоїть печатка, що підтверджує, що ікона була власністю УРСР. Вони також цитують слова пана Додіка про те, що ікону нібито “знайшли” в Луганську.

Посольство України в Боснії і Герцеговині 16 грудня направило владі офіційну ноту з вимогою надати повну інформацію про ситуацію і пояснити, що це за ікона і як вона потрапила в Боснію і Герцеговину.

“Знаємо про ситуацію, посольство України направило офіційну ноту МЗС Боснії і Герцеговини з вимогою надати пояснення і повну інформацію про обставини цієї справи. Також чекаємо зустрічі з представником МЗС БіГ для обговорення з офіційними представниками. Очікуємо на зустріч найближчими днями”, – прокоментував те, що трапилося, прессекретар МЗС України Олег Ніколенко.

Міністр закордонних справ країни Боснії і Герцеговини Бішер Турковичі заявила, що на підставі ноти українського посольства прокуратура має розібратися, як українська власність опинилася в країні.

Президент Республіки Сербської Мілорад Додік не вперше потрапляє в скандал. У березня 2014 року посольство України засуджувало слова чиновника про підтримку окупації Росією Криму.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE