Politerno > Україна і світ > CAS на два роки заборонив Путіну і чиновникам РФ відвідувати Олімпіади та чемпіонати світу

CAS на два роки заборонив Путіну і чиновникам РФ відвідувати Олімпіади та чемпіонати світу

  • 18 Грудня, 2020
  • 699 Переглядів
  • 0

Спортивний арбітражний суд (CAS) заборонив вищим російським чиновникам в найближчі два роки – до 16 грудня 2022 – відвідувати чемпіонати світу, Олімпійські та Паралімпійські ігри. 

Заборона поширюється на президента Росії, всіх членів уряду країни, включаючи заступників міністрів, а також депутатів Державної думи РФ і членів Ради Федерації, говориться в рішенні суду в Лозанні.

Крім того, на цих змаганнях заборонено бути присутніми керівникам державних організацій і їх заступникам, співробітникам Слідчого комітету Росії (СКР) і адміністрації президента РФ.

Відповідно до рішення CAS, російські спортсмени не зможуть брати участь в міжнародних змаганнях під національним прапором до 16 грудня 2022 року, в тому числі на літній Олімпіаді в Токіо в 2021 році, зимових Іграх в Пекіні у 2022-му, а також будь-яких чемпіонатах світу. Росії також на два роки заборонено подавати заявки на проведення світових спортивних заходів.

Одночасно росіянам дозволено виступити під нейтральним прапором на двох найближчих Олімпіадах, а також чемпіонаті світу з футболу в Катарі в 2022 році, якщо їх допінг-проби покажуть негативний результат.

У 2019 WADA визнала доведеними маніпуляції з переданою їй базою даних Московської антидопінгової лабораторії. У ній містилися відомості про результати допінг-тестів російських спортсменів, отриманих з січня 2012 по серпень 2015 року.

В листопаді Сенат США  прийняв антидопінговий “акт Родченкова”. Новий закон послужить для захисту чистих спортсменів і інформаторів про використання допінгу в спорті, а також дозволить залучити до відповідальності учасників міжнародних допінгових змов.

Законопроект отримав свою назву на честь колишнього директора антидопінгового центру в Москві, який виїхав після звільнення в США. У 2015 році Григорій Родченков дав свідчення проти Російського антидопінгового агентства. У своїх свідченнях Родченков звинуватив агентство і спортивну владу Росії в системному порушенні антидопінгових правил і приховуванні допінг-проб спортсменів. Він став одним з головних інформаторів WADA, за підсумками розслідувань якого в 2016 році відсторонили від Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро збірну Росії з легкої атлетики.

Переписка Родченкова також використовувалася в доповіді глави WADA Річарда Макларена про державну підтримку допінгу в російському спорті. Після цієї доповіді Росію позбавили права проводити Чемпіонат світу з бобслею і скелетону. У Росії існування програм підтримки допінгу з боку держави категорично заперечували. Проти Родченкова порушили кримінальні справи про зловживання посадовими повноваженнями і перешкоджання здійсненню правосуддя. Слідчий комітет Росії заявляв, що буде вимагати екстрадиції колишнього директора антидопінгового центру в Москву з США.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE