Politerno > Україна і світ > ЄБРР виділив Україні кредит у 450 млн євро на ремонт і будівництво доріг

ЄБРР виділив Україні кредит у 450 млн євро на ремонт і будівництво доріг

  • 18 Грудня, 2020
  • 632 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів в особі міністра інфраструктури Владислава Криклія уклав кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках проекту “Розвиток транс’європейської транспортної мережі”.

Про це повідомляє сайт Міністерства.

В рамках проекту ЄБРР і Європейський інвестиційний банк спрямовують кошти на капітальний ремонт доріг в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво Північного обходу Львова.

“В рамках програми” Великого будівництва “вже оновлено понад 4 тисячі кілометрів доріг по всій країні, і ми зробимо ще більше завдяки укладанню кредитної угоди з ЄБРР “Розвиток транс’європейської транспортної мережі”. Реалізація цього проекту дозволить не тільки поліпшити стан автодоріг за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, але і підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах, що з’єднують Україну з ЄС і Київ з Чорним морем”, – пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У 2018 році Україна стала частиною Транс’європейської транспортної мережі. Тоді ж затвердили проекти “GO-Highway” і “Via Capratia”, які передбачають будівництво Північного обходу у Львові і ремонт ряду доріг.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк виділить кредит Україні 640 млн євро на транспорт та інфраструктуру.

Сьогодні ми повідомляли, що Україна уклала угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку про позику у розмірі $ 100 млн для реалізації проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE