Politerno > Україна і світ > “Росія 1” показала пропагандистське відео про “палац Путіна” – у Навального відреагували

“Росія 1” показала пропагандистське відео про “палац Путіна” – у Навального відреагували

  • 29 Січня, 2021
  • 706 Переглядів
  • 0

29 січня телеграм-канал Mash, а згодом і телеканал “Росія 1”, показали сюжети про “палац Путіна”, в яких йдеться про те, що особняк є недобудованим апарт-готелем.

 “У самому “палаці” одні голі бетонні стіни. І немає навіть натяку на те, що показано в фільмі. Ні золотих орлів, ні мармурових колон – по всій будівлі йдуть оздоблювальні роботи”, – йдеться у ролику

Один з “будівельників”, в масці й будівельній касці, дав коментар, що це “апарт-готель, готель з номерами, загальними зонами, з басейном”.

Відеоролик опозиціонера Олексія Навального, за словами пропагандистів, “напханий комп’ютерною графікою”. Тим часом оригінальний фільм набрав вже понад 101 мільйон переглядів.

Керівниця відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією Марія Півчих прокоментувала відео, зроблене у “палаці в Геленджику” інтернет-проєктом Mash.

“Mash підтвердили те, що ми писали про ремонт і цвіль, спасибі, звичайно, але ми і так це знали”, – зазначила Півчих.

Вона додала до посту скріншот зі статті ФБК про “палац Путіна”, в якому йдеться про ремонт, забиті вікна, робочих. Причина ремонту, повідомляв Навальний у своєму розслідуванні, “цвіль і нехлюйство”, оскільки будівля побудована з помилками.

Нагадаємо, Навального затримали 17 січня в аеропорту “Шереметьєво”, коли він повернувся в Росію після лікування через спробу отруєння. За версією російської влади, Навальний ухилявся від контролю як умовно-засуджений. Хімкинський суд Російської Федерації взяв під варту Олексія Навального на 30 діб – до 15 лютого 2021 року.

Навальний записав відеозвернення з відділку поліції, у якому закликав росіян виходити на вулиці та не боятися нинішньої влади.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував розслідування про палац президента Володимира Путіна біля Геленджика.

Російські блогери почали публікувати ідентичні відеозвернення з критичними оцінками повернення Олексія Навального в Росію.

Європарламент підтримав резолюцію, в якій закликав до посилення санкцій та інших обмежувальних кроків у зв’язку з арештом російського опозиціонера Алексія Навального.

Співробітники ФСБ, яких підозрюють в отруєнні Олексія Навального, в попередні роки виїжджали і в інші регіони Росії, де, вочевидь, вбили трьох політичних активістів.

Журналісти Meduza розповіли про те, що сумнозвісний палац у Геленджику, про який розповів Навальний, будували з 2006-2007 року, а президент РФ Володимир Путін бував у ньому щонайменше 4 рази. Журналісти поговорили з людьми, які працюють у Прасковеєвці багато років, і вивчили документи щодо цього будівництва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE