Politerno > Україна і світ > Ляшко показав календарний план вакцинації українців

Ляшко показав календарний план вакцинації українців

  • 29 Січня, 2021
  • 918 Переглядів
  • 0

Календарний план вакцинації населення України у 2021 році передбачає додаткову закупівлю близько 15 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу.

Презентував план під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вакцинування людей повинне розпочатись у лютому, згідно із затвердженим Національним планом, який визначає 5 етапів вакцинації.

У Календарному плані ж має бути відображене, зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати вакцину від коронавірусу.

За словами Ляшка, оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів додаткових доз.

Згідно із оприлюдненим планом, протягом лютого-квітня буде використано 367 тисяч безкоштовних вакцин для медиків стаціонарів і учасників ООС. Наступними у списку вакцинованих йдуть люди віком 80+ і працівники первинної медичної допомоги. Далі решта.

Вакцинація від COVID-19 в Україні може початися 15 лютого – орієнтовно тоді в Україну привезуть перші вакцини.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна закуповуватиме вакцину від COVID-19 CoronaVac китайського виробництва через українську компанію-посередника “Лекхім”. Степанов “фактично призначив” для закупівлі вакцини “компанію, пов’язану з Богатирьовою”.

Раніше гендиректор ДП “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов заявив, що якщо найближчим часом МОЗ не прийме рішення про замовлення вакцини проти COVID-19, то один із її виробників має намір відмовитися від ведення подальших перемовин із Україною.

В офісі компанії Sinovac повідомили, що обговорюють продаж вакцини тільки з держструктурами, а працювати з “Лекхімом” їм сказала влада України.

За даними джерел бразильського новинного порталу UOL (Universo Online), загальний рівень ефективності CoronaVac нижче 60%, але вище 50%.

МОЗ України провалило закупівлю вакцини NVX-CoV2373 американської розробки, яку виготовляє індійська компанія Serum.

Як заявила заступниця голови ВР, депутатка “Батьківщини” Олена Кондратюк, Верховна рада повиннна розглянути питання щодо відповідальності уряду за безпрецедентний підрив нацбезпеки через провал вакцинації проти COVID-19.

Також стало відомо, що Бразилія мала отримати від Росії 150 млн доз “Спутника V”, але держрегулятор країни повернув запит фармкомпанії Uniao Quimica, пояснивши це тим, що російський препарат не відповідає необхідним критеріям.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE