Politerno > Україна і світ > У Бразилії відмовилися реєструвати вакцину “Спутник V” – The Guardian

У Бразилії відмовилися реєструвати вакцину “Спутник V” – The Guardian

  • 17 Січня, 2021
  • 755 Переглядів
  • 0

Бразилія мала отримати від Росії 150 млн доз “Спутника V”, але держрегулятор країни повернув запит фармкомпанії Uniao Quimica, пояснивши це тим, що російський препарат не відповідає необхідним критеріям.

Про це повідомляє The Guardian.

Бразильське Національне агентство з санітарного нагляду (Anvisa) відхилило запит на схвалення використання російського препарату “Спутник V” в екстрених випадках.

Регулятор додав, що документи на дозвіл застосовувати препарат повернули фармкомпанії Uniao Quimica, оскільки “Спутник V”, який в РФ називають вакциною від Covid-19, не відповідає державним критеріям.

У заяві Anvisa також зазначається, що будь-який заявник, що є запитувачем дозволу на екстрене використання, повинен продемонструвати, що клінічні випробування вакцини, що тривають, забезпечать довгострокову безпеку та ефективність.

“Запит був повернутий компанії через невідповідність мінімальним критеріям, зокрема через відсутність дозволу на проведення клінічних випробувань третьої фази, а також питань, пов’язаних з належною виробничою практикою”, – заявили в Anvisa.

У Російському фонді прямих інвестицій (РФПІ) у свою чергу заявили, що інформація про відмову реєстрації медичного препарату нібито не відповідає дійсності. За словами представників РФПІ, Anvisa лише просить додаткову інформацію щодо “Спутника V”, яка буде надана найближчим часом.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна закуповуватиме вакцину від COVID-19 CoronaVac китайського виробництва через українську компанію-посередника “Лекхім”. Степанов “фактично призначив” для закупівлі вакцини “компанію, пов’язану з Богатирьовою”.

Раніше гендиректор ДП “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов заявив, що якщо найближчим часом МОЗ не прийме рішення про замовлення вакцини проти COVID-19, то один із її виробників має намір відмовитися від ведення подальших перемовин із Україною.

За даними джерел бразильського новинного порталу UOL (Universo Online), загальний рівень ефективності CoronaVac нижче 60%, але вище 50%.

МОЗ України провалило закупівлю вакцини NVX-CoV2373 американської розробки, яку виготовляє індійська компанія Serum.

Як заявила заступниця голови ВР, депутатка “Батьківщини” Олена Кондратюк, Верховна рада повиннна розглянути питання щодо відповідальності уряду за безпрецедентний підрив нацбезпеки через провал вакцинації проти COVID-19.

У захопленому Криму більше 20 призовників РФ злягли з високою температурою, а один ледь не загинув, після обов’язкової вакцинації вакциною “Супутник V” у військовій частині № 83576

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE