Politerno > Україна і світ > Навального затримали в “Шереметьєво”. Подробиці. ВІДЕО

Навального затримали в “Шереметьєво”. Подробиці. ВІДЕО

  • 17 Січня, 2021
  • 796 Переглядів
  • 0

О 19:12 за київським часом літак авіакомпанії “Победа” рейсу 936 з Берліна з російським опозиціонером Олексієм Навальним приземлився в московському аеропорту “Шереметьєво”, а не у “Внуково”, як планувалося раніше.

Після приземлення Навального затримали на паспортному контролі в аеропорту, повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

При проходженні паспортного контролю до Навальному підійшли правоохоронці і попросили пройти у відділення поліції.

При цьому вони відмовилися пропустити з ним адвоката Ольгу Михайлову, яка прилетіла разом з ним.

Як повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш, поки невідомо, в якому статусі перебуває політик і куди його повели.

Через кілька хвилин ситуацію із затриманням Навального прокоментувала російська ФСВП. Там заявили, що Навальний буде під вартою до тих пір, поки йому не оберуть запобіжний захід. У ФСВП також заявили, що Навальний “знаходився в розшуку за багаторазові порушення випробувального терміну”.

Після затримання у Навального заявили, що їм не відомо, куди повели політика. Однак, пізніше адвокат опозиціонера Ольга Михайлова в коментарі “Медузі” повідомила, що він перебуває в транзитній зоні аеропорту, вхід туди заборонений, а його закордонний паспорт у прикордонників.

Однією з перших на затримання Навального відреагувала правозахисна організація Amnesty International, яка “вважає його в’язнем совісті і вимагає його негайного і беззастережного звільнення”.

Литва, Латвія і Естонія в спільній заяві відзначили, що затримання Навального абсолютно неприйнятно і зажадали його звільнення. У заяві наголошується, що Євросоюз повинен реагувати швидко і якщо Навальний не буде звільнений, то необхідно розглянути введення санкцій проти РФ.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що про затримання Навального нічого не знає.

Джейк Салліван, якого обраний президент США Джо Байден планує призначити радником з нацбезпеки, заявив, що Навальний повинен бути негайно звільнений, а винних у замаху на його життя необхідно притягнути до відповідальності.

У неділю, 17 січня, до аеропорту Внуково, куди має прилетіти з Німеччини російський опозиціонер Олексій Навальний, стягували сепцтехніку, відомо про затримання людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE