Politerno > Україна і світ > “Максимальна ізоляція від світу”: Навального знайшли в колонії за полярним колом

“Максимальна ізоляція від світу”: Навального знайшли в колонії за полярним колом

  • 25 Грудня, 2023
  • 435 Переглядів
  • 0

Російського опозиційного політика Олексія Навального, про місцеперебування якого нічого не було відомо 19 днів, знайшли у виправній колонії № 3 “Полярний вовк”, розташованій у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Про це повідомляє “Медуза” з посиланням на повідомлення соратників Навального.

“Ми знайшли Олексія Навального. Він перебуває у ВК-3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. Сьогодні його бачив адвокат. З Олексієм усе гаразд”, – повідомила прессекретарка Навального Кіра Ярмиш.

Директор ФБК Іван Жданов повідомив, що соратники Навального надіслали 618 запитів, а адвокати обшукали “кожне СІЗО, часом неодноразово”, щоб знайти Навального. За словами Жданова, ВК-3 – “одна з найпівнічніших і найвіддаленіших колоній взагалі”.

“Умови там жорсткі, з особливим режимом у зоні вічної мерзлоти. Туди дуже складно дістатися, і там немає систем доставки листів ФСВП-листа або Zonatelecom. Адвокат там був сьогодні. Він бачив Олексія. Адвоката пустили теж далеко не відразу”, – зазначив Жданов.

“Він (Навальний – ред.) у селищі Харп у ЯНАО, за полярним колом. До цієї колонії практично неможливо дістатися, туди практично неможливо навіть листи слати. Це максимально можливий рівень ізоляції від світу – для чого все і затівалося”, – розповів соратник Навального Леонід Волков.

Адвокати, родичі та соратники Навального майже три тижні не знали, де він перебуває. Зв’язок із ним зник 6 грудня. Перші кілька днів його адвокатів не пускали в колонію під різними приводами, після чого суд заявив, що Навальний “вибув за межі Володимирської області” 11 грудня, не уточнивши, куди саме.

Виправна колонія № 3 “завжди функціонувала як колонія для особливо небезпечних рецидивістів”, писала 2006 року “Новая газета”. Частину терміну в колонії № 3 у Харпі провів бізнес-партнер Михайла Ходарковського Платон Лебедєв, засуджений у справі ЮКОСа.

Олексій Навальний перебуває в ув’язненні з початку 2021 року. У серпні 2023 року Мосміськсуд засудив політика до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про “екстремізм”.

Нагадаємо, колишній глава російськомовної дирекції прокремлівського телеканалу RT Антон Красовський потрапив до лікарні, в українській розвідці кажуть, що пропагандист “отруївся”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE