Politerno > Україна і світ > Уряд розглянув і передасть до ВР законопроєкт про звільнення Ситника, – Шабунін

Уряд розглянув і передасть до ВР законопроєкт про звільнення Ситника, – Шабунін

  • 15 Лютого, 2021
  • 580 Переглядів
  • 0

У понеділок, 15 січня, Кабінет міністрів розглянув і передасть до Верховної Ради законопроєкт, яким звільняє чинного директора НАБУ.

 

“Відповідну правку (про звільнення Ситника) за усної пропозиції одного з міністрів було додано до законопроєкту, який змінює процедуру обрання нового директора НАБУ.

До речі, запропонована процедура гарантує Зеленському обрання підконтрольного йому Директора. Конкурсна комісії: 3-х членів делегує РНБО, 6 – КМУ (з них 3 міжнародні експерти).

За нашою інформацією, звільнення Ситника — особисте рішення Володимира Зеленського. Таким чином останній відреагував на початок розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19″, – написав у Facebook керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан в коментарі УП підтвердив, що Кабмін у понеділок зібрався позачергово і розглянув низку питань, серед яких внесення до Ради урядового законопроєкту “Про Національне антикорупційне бюро України” щодо приведення у відповідність до Конституції України”.

За його словами Кабмін підтримав його і “з доопрацюванням” відправить у Раду для реєстрації. З текстом проєкту можна буде ознайомитися пізніше.

Слід нагадати, що Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю вакцин проти коронавірусу. Йдеться про можливі зловживання при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою приватної фірми-посередника.

В офісі компанії Sinovac повідомили, що обговорюють продаж вакцини тільки з держструктурами, а працювати з “Лекхімом” їм сказала влада України.

На засідання 26 листопада Кабінет міністрів схвалив законопроєкт щодо НАБУ. У документ внесено важливі зміни. Тепер директора Бюро звільняє виключно Верховна Рада – раніше, за кількох підстав, це міг робити і президент.

Рік тому суд визнав Ситника винним у корупційному правопорушенні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE